OD TOZE SE OČEKUJE DA UŠTOPA FALĆINELIJA ILI PAVKOVA! Partizanov štoper poštuje crveno-bele, ali veruje da su crno-beli bolji!

    foto: Printskrin/FK Partizan
    Podeli
  • OD TOZE SE OČEKUJE DA UŠTOPA FALĆINELIJA ILI PAVKOVA! Partizanov štoper poštuje crveno-bele, ali veruje da su crno-beli bolji!

Navijači uglavnom pamte napadače kao heroje, posebno u utakmicama kakva je "večiti" derbi. Međutim, često su ključni pojedinci defanzivci.

Upravo bi defanzivac mogao da bude jedan od presudnih faktora u predstojećem duelu Crvene zvezde i Partizana.

Iako crno-beli imaju nekoliko pravih majstora ove igre u veznom redu i napadu, dosta se očekuje i od Svetozara Markovića.

Povratnik iz Olimpijakosa je u poslednjih nekoliko nedelja jedan od najboljih igrača Partizana, pa će veliku ulogu imati i u sredu (TV B92, 18h) protiv najvećeg rivala.

Partizan u derbi ulazi sa serijom od 18 utakmica bez poraza u kojima je primio samo pet golova, a na čak 13 se mreža crno-belih nije zatresla.

Jedan od najzaslužnijih za to je upravo 21-godišnji štoper iz Bijeljine, od koga navijači očekuju da "dominira" i u derbiju, gde će mu konkurenti biti Diego Falčineli i Milan Pavkov.

"Ko je teži za čuvanje: Falćineli ili Pavkov? Sigurno da obojica imaju ogroman kvalitet: igraju u Crvenoj zvezdi. Neka bude... svaki na svoj način. Videćemo", kaže Marković.

Marković sjajno sarađuje sa Igorom Vujačićem u štoperskoj liniji.

"Vujačić i ja se, logično, dobro razumemo, petnaestak utakmica odigrali smo zajedno. Međutim, u tandemu možemo još bolje! Napredovaćemo, kao i cela ekipa".

Iako nije mnogo igrao u Grčkoj, Marković nij stagnirao u Pireju.

"U Olimpijakosu sam, interesantno, odigrao svega dve utakmice, međutim, mnogo sam napredovao i kroz treninge sa dobrim igračima. Naravno – i prošlog proleća igrajući za Larisu".

Ko bi mogao u sredu da izraste u Partizanovog junaka?

"Neću da izdvajam nikoga, najviše bih voleo da odigramo dobru utakmicu i svi izrastemo u junake. Trener Aleksandar Stanojević otpočetka se trudi da budemo tim i očekuje od nas da se držimo zajedno. Tako... da napredujemo i pobeđujemo".

Marković je nedavno doneo pobedu mladoj reprezentaciji, sada se nada prvencu i za Partizan.

"Znači mi gol za "orliće", posle duuugo vremena zatresao sam mrežu. Kad je bio prethodni? Još u prvom mandatu u Partizanu, pre više od dve godine. Fića Stevanović mi je fenomenalno asistirao, još ga nisam častio, učiniću to kad prođe sve ovo s koronom. Postigao sam ga udarcem glavom, retko to činim nogom, ha, ha... Slažem se, sledi gol za Partizan, nadam se... u narednim utakmicama. Čekam prvenac otkad sam se vratio!"

B92.net

Komentari