OŽEGOVIĆU, TO NI GROBARI NE BI REKLI! NA ČEMU SI TI?! DINAMO JE BOLJI OD ZVEZDE, ako ih žreb spoji pobednik se zna!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OŽEGOVIĆU, TO NI GROBARI NE BI REKLI! NA ČEMU SI TI?! DINAMO JE BOLJI OD ZVEZDE, ako ih žreb spoji pobednik se zna!

Fudbaler Partizana Ognjen Ožegovići trebao postati novi napadač norveškog prvaka Rosenborga s kojim Dinamo danas na Maksimiru igra prvi meč plaj-ofa Lige šampiona.

Ožegović je u karijeri igrao i za Zvezdu i za Partizan, a nazvali smo ga da nam komentira šanse Dinama protiv njegovog budućeg kluba. Izbaci li Dinamo Rosenborg, a Crvena zvezda Jang Bojs postoji mogućnost da žreb Zagrepčane i Beograđane spoji u istu grupu. Za Ožegovića nema dileme ko bi tada bio u prednosti.

''Dinamo. Zato što ima fantastičan napad i ta klasa prema napred mu daje prednost u odnosu na Zvezdu'', rekao je Ožegović na početku razgovora za hrvatski portal Index..

Otkako se bivša država raspala, među navijačima i fudbalskim fanovima na prostoru regiona stalna je rasprava ko je najbolji – Dinamo, Hajduk, Zvezda ili Partizan. Ožegović, koji je igrao za oba beogradska kluba, dao je svoje mišljenje.

''Teško mi je izdvojiti bilo koga, ali ako ćemo gledati rezultate poslednjih 10, 15 godina, onda Dinamo tu prednjači. Mislim da je najviše napravio u Evropi od svih klubova iz bivše Jugoslavije'', kaže on.

Karijera ovog fudbalera dosta je zanimljiva. Počeo je u Zvezdi, zatim je prošao pola srpske lige, da bi pre tri godine potpisao za kineski Changchun Yatai. Na Dalekom istoku se nije baš naigrao pa se vratio u Srbiju. Bio je član Čukaričkog, a prije dve godine obukao je dres Partizana. Za Crno-bele je u 36 utakmica zabio 12 golova, a onda je otišao na pozajmicu u ruski Arsenal iz Tule.

Vratio se u Partizan i pod vodstvom Save Miloševića odigrao je nekoliko odličnih utakmica. Sjajno se uklopio u ekipu i srpska fudbalska javnost očekivala je da će Ožegović svojim golovima navijačima Partizana dokazati da je bio bezrazložno otpisan. A onda je stigla ponuda iz Trondheima teška 400 hiljada evra i Partizan je pristao pustiti Ožegovića u redove kluba s kojim će Dinamo odigrati dva najvažnija meča ove sezone – dva meča vredna Lige šampiona.

''Nisam još ništa potpisao s Rosenborgom, ali blizu smo dogovora. Koliko znam, ostali su samo detalji. Rosenborg je odlična momčad u kojoj ne iskaču pojedinci nego timski rad. Dinamo je možda jači ako se gledaju imena na papiru, no u fudbalu to ne mora ništa značiti. Ipak, ako bih morao izdvojiti jednog igrača Rosenborga koji odskače kvalitetom, to je onda Alexander Søderlund. Riječ je o fantastičnom napadaču i mislim da će on biti najveća opasnost za Dinamo'', kaže Ožegović i dodaje:

''Dinamo je fantastična ekipa. S Mislavom Oršićem sam igrao u Kini te iz prve ruke znam o kakvom se znalcu radi. Gavranović je dokazana vrednost. Dinamo je posebno moćan u napadu, ali jednog ću igrača morati izdvojiti. Dani Olmo je za mene najbolji igrač koji igra u klubovima na Balkanu i Dinamo bi strašno pogrešio ako bi ga prodao. Pratio sam ga na U-21 Evru i uverio sam se o kakvom se igraču radi.''

Ožegović smatra kako nema favorita u duelu između Dinama i Rosenborga te da svaka ekipa ima svoje adute.

''Mislim da je 50-50. Dinamove prednosti su bolja forma, individualni kvalitet napadača i Dani Olmo, dok je Rosenborg ekipa koja ima sjajan defenzivni blok i odličnu kontru i polukontru. Takođe, velika prednost Rosenborga je domaći teren gdje i puno jače ekipe od Dinama teško dolaze do bodova. Verujem da će biti izjednačeno do samog kraja i da nas čekaju dve odlične utakmice'', za kraj kaže Ožegović.

Index.hr

Komentari