PITAO SAM KO ĆE DA ŠUTIRA PENALE, SVI SU DIGLI RUKE! Trener omladinaca Zvezde otkriva kako su crveno-beli prošli u osminu finala Lige šampiona!

    foto: FK Crvena Zvezda
    Podeli
  • PITAO SAM KO ĆE DA ŠUTIRA PENALE, SVI SU DIGLI RUKE! Trener omladinaca Zvezde otkriva kako su crveno-beli prošli u osminu finala Lige šampiona!

Omladinci Crvene zvezde su izborili plasman u osminu finala Lige šampiona za mlade savladavši Šerif posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:2), nakon što je u regularnom delu igre bilo 0:0.

Najponosniji zbog uspeha omladinaca Zvezde bio je njihov trener Slavoljub Đorđević.

"Penali su lutrija, ali deca su zaslužila prolaz dalje i bog nas je nagradio. U uslovima pod kojim igrali, kako smo putovali, sa gomilom problema, uspeli smo da prođemo. Jutros se i Piplica razboleo, imali smo mali fond igrača, ali smo došli, odigrali hrabro, nismo stajali tokom čitavog meča i morali smo da budemo nagrađeni. Igrači pomeraju granice i ovo je njihova noć. Rekao sam im i pre penal serije da im čestitam na svemu i da im ništa ne zameram sve i da nismo prošli", rekao je Đorđević.

On ističe da se zajedno sa igračima dogovorio oko toga ko će da izvodi udarce sa bele tačke.

"Pitao sam ih ko hoće da šutira i svi su digli ruke. To govori o njihovom karakteru i hrabrosti. Na kraju sam se odlučio za izvođače. Mi smo izašli da pobedimo u regularnom delu, ali kada imate samo jedan meč, onda morate da vežbate penale. Juče smo posle treninga ostali i šutirali. Stojim pri tome da su penali sreća, ali sreća prati hrabre. Najsrećniji sam zbog njih, zaslužili su sve ovo", podvukao je Đorđević.

Srpske omladince već u petak od 13 časova očekuje žreb za osminu finala, kao i generalno za nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

RTS

Komentari