ŠTA ĆE BITI SA LIGOM ŠAMPIONA?! ZATVORENO VIŠE OD POLA LISABONA ZBOG KORON! UEFA planirala da se završni turnir LŠ igra od 12. do 23. avgusta!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠTA ĆE BITI SA LIGOM ŠAMPIONA?! ZATVORENO VIŠE OD POLA LISABONA ZBOG KORON! UEFA planirala da se završni turnir LŠ igra od 12. do 23. avgusta!

Izvršni komitet UEFA odlučio je da će takmičarska sezona 2019/20. u Ligi šampiona biti završena "fajnal-ejtom", koji bi se igrao u Lisabonu tokom avgusta.

Ipak, prema navodima lista Paisa, nije isključeno da dođe do promene i da odluka o šampionu Evrope ne bude doneta u portugalskoj prestonici!

Kako navodi ovaj španski dnevnik, problem stvara činjenica da je Vlada naredila "zatvaranje" čak 19 od ukupno 24 gradske oblasti zbog pandemije korona virusa, s obzirom da je već četvrti dan zaredom broj novih slučajeva veći od broja izlečenih.

Od ukupno 311 registrovanih slučajeva zaraze tokom jučerašnjeg dana, 77 posto je iz Lisabona, a od ukupno šest ljudi koji su preminuli u Portugalu, četiri su iz ovog grada.

Vlada Portugala apelovala je na stanovništvo da "poštuje građansku dužnost i obavezu i ostane kod kuće" i da izlazi samo u slučaju preke potrebe.

Za sada nema novih smernica kada je u pitanju takmičenje u portugalskom fudbalskom takmičenju, odnosno da li će opet biti prekinuto ili ne.

Podsetimo, rukovodstvo UEFA planiralo je da završni turnir LŠ bude igran od 12. do 23. avgusta.

Utakmice četvrtfinala igrale bi se od 12. do 15. avgusta, polufinala su zakazana za 18. i 19. avgust, dok je borba za trofej planirana za 23. avgust.

Tanjug/Mondo

Komentari