ŠTA REĆI! GOMEŠ SE VRAĆA U PARTIZAN, ZAMENIĆE SADIKA! Na prodaju su Šćekić, Zdjelar, Miletić, ALI I FILIP STEVANOVIĆ!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠTA REĆI! GOMEŠ SE VRAĆA U PARTIZAN, ZAMENIĆE SADIKA! Na prodaju su Šćekić, Zdjelar, Miletić, ALI I FILIP STEVANOVIĆ!

Partizan uveliko pravi planove za predstojeće leto, jer vremena tokom juna i jula neće biti zbog sastavljenih sezona.

Sve bi trebalo da se dogodi na kraju evropskih kvalfiakcija, a moguće je i ranije. Naime, Partizanu je kako saznaje HotSport već ponuđena zamena za Umara Sadika, a reč je o bivšem špicu crno-belih.

Reč je Rikardu Gomešu koji se trenutno nalazi na pozajmici u Itihad Kalbi iz Šarže. Fudbaler iz Zelenortskih ostrva se nije najbolje snašao na Blisom istoku, iako je na 19 utakmica postigao sedam golova i pet asistencija. O tome svedoči to što je napustio tim iz gornjeg dela tabele i prešao u klub iz donjeg doma u UAE. Rikardo je ponuđen ponovo Partizanu preko njegovih zastupnika, a u Humskoj za sada problem vide u ceni. Postoji mogućnost da tokom leta dođe do dogovora.

Takođe, Partizan će produžiti ugovor sa iskusnim štoperom Bojanom Ostojićem na još godinu dana. Čovekom koji je pre nešto manje od 12 meseci crno-belima doneo trofej u Kupu, a ove sezone uz Strahinju Pavlovića bio nezamenjiv u poslednjoj liniji odbrane.

Pokrenut je sporazumni prekid saradnje sa drugim golmanom Nemanjom Stevanovićem koji je ostao u senci kapitena Vladimira Stojkovića.

Podsetimo, Umar Sadik je otkupljen od Rome za 1,7 miliona evra. Odlučeno je da visoki napadač ostane do kraja evropskih kvalifikacija i onda napusti Humsku, ali cena svakako neće da bude ista, bez obzira što su napadači uvek na ceni. Kao naslednik je doveden Bojan Matić, a traži se još jedan klasičan napadač.

Prodajom Strahinje Pavlovića je napravljen ekstra potez, a čeka se da istim putem krene kada postane punoletan i Filip Stevanović. Za njega postoji nekoliko opcija i ovog leta može da se sklopi posao i samo je pod upitnikom ekstra zarada. Postoje dve opcije da Aleksandar Sćekić i Saša Zdjelar budu prodati godinu dana pre isteka ugovora, spominje se rastanak sa defanzivcem Nemanjom Miletićem, kome saradnja isto traje do juna 2021. godine.

Ekipu će verovatno napustiti pojedinci koji nisu mnogo igrali zbog smanjivanja troškova, a dosta toga zavisi od potražnje na tržištu, koje će vise diktirati uslove, nego pre korona virusa i smanjiće lestvicu ulaganja bar za neki period.


Komentari