STANKOVIĆ PRELOMIO, VUKANOVIĆ U ŠPICU! OVO JE TIM ZVEZDE ZA OMONIJU! Falčineli čeka šansu sa klupe, Katai od starta!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • STANKOVIĆ PRELOMIO, VUKANOVIĆ U ŠPICU! OVO JE TIM ZVEZDE ZA OMONIJU! Falčineli čeka šansu sa klupe, Katai od starta!

Ričmond Boaći je povređen, Tomane je van konkurencije pošto je već spakovao kofere za Tursku, pa je trenutak da Dejan Stanković izvuče džokera iz rukava. To će po svemu sudeći biti Aleksa Vukanović, koji bi prema saznanjima MOZZART Sporta trebalo da se nađe nađe na poziciji najisturenijeg igrača u Nikoziji (sreda, 17.00).

Stanković će na taj način pokušati da prizove epilog iz meča sa Jang Bojsom iz prošle sezone, kada je bivši napadač Napretka iz Kruševca postigao odlučujući pogodak na stadionu Rajko Mitić. Vukanović bi mogao da bude neugodan za protivničku odbranu ukoliko uspe da iskoristi svoje vrline i upotrebi ih na terenu. Ume odlično da koristi prostor ispred sebe, ima dubinu i vrlo je pokretljiv, pa bi mogao da predstavlja opterećenje za protivničke defanzivce. Ukoliko bi uspeo u tome, igrači iz veznog reda bi dobili otvorenu mogućnost da ugroze protivnika iz drugog plana.

Vukanović je ove sezone zabeležio tek tri nastupa u dresu Crvene zvezde i još se nije upisao u strelce, ali je protiv TSC-a i Čukaričkog ostvario po asistenciju i praktično naterao Stankovića da o njemu razmišlja kao o potencijalnom adutu za najvažniji meč dosadašnjeg toka sezone. Ipak, u završnici prošlosezonskih kvalifikacija, u odlučujućim okršajima sa Kopenhagenom i Jang Bojsom, bio je važan faktor na terenu pa se veruje da bi mogao da bude i sutra u Nikoziji.

Vezni red bi zaista mogao da bude ubitačan po Omoniju, pošto ima izuzetan napadački potencijal. Na desnom krilu će se naći Mohamed el Fardu Ben, na levom Aleksandar Katai, dok će ispred Sekua Sanoga biti Gelor Kanga i Mirko Ivanić. Dakle, Stanković se odlučio za one najiskusnije, pa će na klupi za rezervne igrače ostati Željko Gavrić i Veljko Nikolić.

U startnu postavu posle nekoliko nedelja pauze vraća se i Marko Gobeljić, koji za razliku od Milana Gajića ima mnogo više ovakvih mečeva u nogama, mada je bivši mladi reprezentativac u proteklim mečevima pokazao da je više nego ozbiljna konkurencija povremenom seniorskom reprezentativcu Srbije. Gobeljić je izašao iz neprijatne povrede zadnje loše, ali je bez problema odradio nekoliko poslednjih treninga i spreman je za startnu postavu. Pored njega u poslednjoj liniji tima biće još Nemanja Milunović, Miloš Degenek i Milan Rodić.

S obzirom da je nekoliko igrača tek izašlo iz problema sa povredom, te da će Rodić igrati pod injekcijama, i igrači sa klupe moraju da budu maksimalno spremni za ulazak u vatru. Svoje minute će tražiti i novajlija Dijego Falčineli, koji će praktično biti jedina alternativa u napadu, a tu su i Gavrić, Nikolić i Spiridonović, kao igrači koji su u stanju da promene tok meča, odnosno Jovančić i Petrović, koji bi mogli da odigraju važnu ulogu u eventualnom zatvaranju utakmice. U punoj pripravnosti biće i Radovan Pankov koji će se naći na terenu u slučaju bilo kvakvih pomeranja u poslednjoj liniji tima.

Crvena zvezda će na teren GSP stadiona izaći u već isprobanoj formanciji 4-1-4-1, a sastav će izgeldati ovako: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo - Ben, Ivanić, Kanga, Katai - Vukanović.

Mozzartsport.com


Komentari