VALJA ŽANDER, NE VALJA ALEKSA TERZIĆ, PRODAŠ JOVELJIĆA, UZMEŠ TOMANEA… Kaže se “kako seješ, tako žanješ”!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • VALJA ŽANDER, NE VALJA ALEKSA TERZIĆ, PRODAŠ JOVELJIĆA, UZMEŠ TOMANEA… Kaže se “kako seješ, tako žanješ”!

Kaže se “kako seješ, tako žanješ”. U fudbalskom smislu, bar kada je Crvena zvezda u pitanju, izreka je malo drugačija: Kakav ti je prelazni rok, tako prolaziš.

Maxbetsport analizirao je uzroke poraza crveno-belih u Atini! Ovo svaki u zvezdaš mora da pročita! Prenosimo ga u celini!

Zvezdin evropski krčag razbijen je u Atini. Posle poraza od Olimpijakosa (1:0) nije izboreno evropsko proleće, ništa od šesnaestine finala Lige Evrope. Tragičari Beograđana na stadionu “Jorgos Karaiskakis” bili su Tomane (promašio penal) i Žander (skrivio penal). Oni su paradigma pogubne transfer politike kluba iz Ljutice Bogdana.

Zvezda se prošlog leta odrekla mladog levog beka Alekse Terzića, za kojeg nije imala strpljenje, u kojeg nije imala dovoljno vere i kojem nije mogla da garantuje minutažu. Za 1.500.000 evra otišao je u Fjorentinu. Umesto njega doveden je moćni Žander iz moćnog Pafosa, za čiji dolazak je bio trener Milojević. On je u njemu video dostojnu zamenu za Rodića. Doveden je kao bek, a moćni Žander je na predstavljaju u klubu naveo da je on napadač… I nije mu dugo trebalo da “ukanali” Zvezdu u Atini. Posle samo pet minuta skrivio je penal koji verovatno ne bi skrivili ni Aleksa Terzić, a ni Stefan Hajdin koji je minulog leta pušten u Voždovac.

Iz Zvezde je letos otišao još jedan mladi igrač, Dejan Joveljić. Ni u njega se nije previše verovalo, ni on nije dobijao priliku da pokaže da je neko na kome treba da se gradi budućnost. Mladi napadač prodat je Ajntrahtu za 4.000.000 evra. Umesto njega doveden je moćni Tomane iz moćne Tondele. Neko ko je bio meta sportskog sektora skoro godinu dana. Bledog lica poput kreča taj moćni portugalski nadač krenuo je da izvede najznačajniji penal u svojoj karijeri, a penal sezone Crvene zvezde (ako se izuzme penal serija u Kopenhagenu). I promašio je. Ne sećamo se da je mladi Joveljić promašio penal u Zvezdi…

Prodaj mlado i ono što vredi. Kad li će na red za prodaju da dođu ovi stariji, diskutabilnog kvaliteta, koji su dočekali da u dresu Crvene zvezde igraju u Ligi šampiona? I nisu pokazali ništa, uzgred budi rečeno.

Eliminacija Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona je produkt lošeg rada sportskog sektora. Pre svega sportskog direktora Mitra Mrkele. Zbog očajno odrađenog prelaznog roka.

Ispostavilo se da nijedan stranac koji je došao u Ljutice Bogdana minulog leta nije bio “pogodak”. Čak ni Mateo Garsija koji je bio strelac u Švajcarskoj, protiv Jang bojsa, u poslednjem kolu kvalifikacija za LŠ. Dakle, niko nije pokazao da zaslužuje da nosi dres Crvene zvezde.

Zvezdini prelazni rokovi uglavnom su se svodili na dovođenje igrača koje poznaje ili sa kojima je radio trener Vladan Milojević, ili na igrače koje poznaje sportski direktor Mrkela. Sve manje je takvih. Izbori Van la Pare, Tomanea kojeg su , na nesreću, jurili više od godinu dana, Žandera i Garsije (navodno ga hteo i Olimpijakos) su bili pucnji u obe zdrave noge.

Ako se ima u vidu da Zvezda već nekoliko prelaznih rokova odrađuje jako loše, da je neuporedivo više onih koj su razočarali, a neki od njih ubrzo i eliminisani, onda se postavlja pitanje odgovornosti onih koji su zaduženi za dovođenje igrača. Sportskom direktoru bi to trebalo da bude u opisu posla. Konkretno: Mrkela, ima li te ostavke?

Maxbetsport

Komentari