(VIDEO) BARSA NIKAD NIJE OVAKO PONIŽENA, LIVERPUL U FINALU LŠ: Redsi pokazali da su čuda moguća čak I protiv Mesija!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) BARSA NIKAD NIJE OVAKO PONIŽENA, LIVERPUL U FINALU LŠ: Redsi pokazali da su čuda moguća čak I protiv Mesija!

Liverpul je savladao Barselonu sa neophodnih 4:0 na Enfildu i tako se plasirao u finale Lige šampiona drugu sezonu uzastopno.

Čudesna noć na Enfildu donela je utakmicu sa četiri pogotka u mreži koju je branio golman Barselone Mark Andre Ter Štegen, još jedno evropsko finale za Liverpul i, barem podjednako značajno za nadgradnju ionako bremenite istorije „redsa", još jedan čudesan preokret.

Barselona je u meč ušla sa komotnošću visoke prednosti iz meča u Kataloniji, ali i sa oprezom tima koji nije bio previše dominantan u prvom duelu, ali i koji je jako skoro ispustio tri gola prednosti u nokaut fazi Lige šampiona.

Ideja je bila – kao i mnogim ekipama koje igraju kao gosti na Enfildu – da nametanjem nešto sporijeg ritma pacifikuju Liverpul. U prvom delu, i pored primljenog gola (Divok Origi, koji svakako ne bi igrao da je Firmino bio spreman, bio je strelac, što je njegov prvi gol u Ligi šampiona u karijeri), to je delovalo dosta uspešno, pa je Barselona stvorila i nekoliko prilika pride.

Međutim, samo u jednom periodu drugog dela, doslovce dva minuta je trajao, Barselona je ispustila uzde kojima je kontrolisala nasrtaje protivnika. Liverpul je preko Vajnalduma, koji je meč počeo na klupi, postigao dva gola (u 54. i 56. minutu, što su, da li iko više veruje u slučajnosti, upravo minuti u kojima su postizani golovi u Istanbulu u finalu Lige šampiona 2005. godine), a time je, naravno, meč restartovan rezultatski. O tempu utakmice govori činjenica da je između stoprocentne šanse Luisa Suareza i drugog gola reprezentativca Holandije prošlo četiri minuta i 40 sekundi!

Ponovo je Barselona stvorila nekoliko prilika, čak jednu iz veoma inteligentno osmišljenog kornera, ali nije uspevala da savlada Alisona. Jedino je on, praktično, uspevao da zaustavi Mesija, ali samo jedan fudbaler i jeste dovoljan.

Kada je delovalo da bi meč mogao da ode u produžetke, Liverpul je izveo potez večeri – Trent Aleksander Arnold je izveo korner na brzinu, shvativši da je Origi sam u kaznenom prostoru nepripremljenog protivnika (fudbaleri Barselone nisu bili ni počeli da se postavljaju u defanzivnu strukturu namenjenu branjenju kornera), a Belgijanac iz drugog šuta u okvir gola postiže i drugi gol, a četvrti gol za engleski tim.

RTS

Komentari