(VIDEO) MILOJEVIĆ, VUKANOVIĆ, DEGENEK, BORJAN JASNI! Srbijo raduj se ovo je istorija! MOŽE ZVEZDA I MNOGO BOLJE!

    Podeli
  • (VIDEO) MILOJEVIĆ, VUKANOVIĆ, DEGENEK, BORJAN JASNI! Srbijo raduj se ovo je istorija! MOŽE ZVEZDA I MNOGO BOLJE!

Fudbaler Crvene zvezde Aleksa Vukanović rekao je, nakon plasmana u Ligu šampiona, da nije on junak crveno-belih.

On je istakao da je bio samo pion koji je odradio deo posla.

"Želim da zahvalim navijačima pre svega koji su došli da nas podrže u ovolikom broju, hvala im od srce. Nisam ja junak, nego cela ekipa, stručni štab i svi ostali. Ja sam samo pion koji je odradio deo posla, zahvalan sam svima", rekao je Vukanović za Arenu sport.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se, drugu godinu zaredom, u grupnu fazu Lige šampiona pošto su večeras u Beogradu odigrali nerešeno s Jang Bojsom 1:1 u revanš meču baraža.

Prvi meč, odigran pre nedelju dana u Bernu, završen je 2:2, tako da je večerašnji remi bio više nego dovoljan crveno-belima da ponove prošlogodišnji uspeh.

Zvezda je povela u 60. minutu golom Alekse Vukanovića, a Jang Bojs je izjednačio autogolom El Fardua Bena u 82. minutu.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević je rekao da je ekipa imala veliku želju da se plasira u Ligu šampiona.

"Imali smo veliku želju. Rekao sam igračima pre utakimca da damo sve od sebe i budemo naši. Ponosan sam zbog ulaska u Ligu šampiona. Kada igrate jednu utakmicu malo nas je okovala važnost i rezultat, možemo mi mnogo bolje", rekao je Milojević.

Milojević je čestitao igračima Ligu šampiona navodeći da nije lako naći se drugi put zaredom u odabranom društvu.

"Nemamo čega da se plašimo. Čestitam igračima, zaslužili su, ali i njihovim porodicama. Trpe velike napore, igramo svaka tri dana. Bez njih ne bi imali da postignemo šta smo postigli. Zahvalio bih se našoj zemlji. Beograd će biti centar sveta, nije lako naći se u odabranom društvu u Evropu", naveo je Milojević

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek, nakon plasmana u Ligu šampiona, poručio da se baš zbog takvog podviga i jakih emocija vratio među crveno-bele.

"Zbog ovog sam se vratio, dao sam sve od sebe... Verovao sam u tim, u Zvezdu, sad mogu samo da plačem. Bog nam je dao ovakvu sreću", rekao je Degenek odmah posle utakmice.

Bez drame nije moglo, ali to je Zvezda, naglašava povratnik iz Saudijske Arabije.

"Ovako je i slađe. Zbog ovoga se živi, hiljade ljudi, sjajno", rekao je australijski reprezentativac, uz dodatak da bi sada slavio mesec dana.

Milan Borjan bio je jedan od junaka plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona, a posle meča sa švajcarskim šampionom rekao je da je osećaj nestvaran i poželeo celoj Srbiji da se raduje.

"Neverovatan osećaj, ovi momci zaslužuju sve pohvale. Cela ekipa, stručni štab, uprava... Treba svi da budemo ponosni, srećni, mislim da Srbija treba da se raduje, ovo se čekalo godinama. I evo, ova generacija je uspela zadnje tri godine prvo da uđe u Ligu Evrope i sad dva puta u Ligu šampiona. Nešto nestvarno...", rekao je Borjan za RTS posle meča sa Jang Bojsom.

Borjan je u finišu meča sjajnom intervencijom sprečio pobedu gostiju.

"Malo da dignem atmosferu. Bio sam koncentrisan, pratio igru, tako da je sve bilo kako treba. Cela ekipa, ne samo ja... Momci su 95 minuta, koliko se igralo, ostavili srce na terenu. Znali su za koga se bore i za šta se bore. Dostigli smo drugu godinu zaredom Ligu šampiona, sad samo da nastavimo ovako i ređamo pobede", rekao je kanadski golman sa osmehom.

Teleks.info/Mediji

Komentari