(VIDEO) ZVEZDA SE VRAĆA IZ BERNA SA VELIKIH 2:2! Beograd će goreti za sedam dana, ovakva šansa ne sme da se ispusti! SRPSKI ŠAMPION ODŠKRINUO VRATA LŠ!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ZVEZDA SE VRAĆA IZ BERNA SA VELIKIH 2:2! Beograd će goreti za sedam dana, ovakva šansa ne sme da se ispusti! SRPSKI ŠAMPION ODŠKRINUO VRATA LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Jang bojsom 2:2 (1:1) na gostovanju u Bernu, u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

U sjajnom meču pred punim tribinama stadiona "Švajcarska", Zvezda je rano primila gol, pa preokrenula rezultat, da bi na kraju strepela i za remi.

Crveno-beli su odigrali odlično, sjajno koristili svaki propust u koncepciji igre švajcarskog tima, koji je pokazao da ima izuzetno kvalitetne pojedince, ali da nema previše reda u svojoj igri.

Revanš je u utorak u Beogradu. Pobednik će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, za koju je žreb 29. avgusta. Poraženi će u Ligu Evrope, čiji je žreb dan kasnije.

Uprkos tom "divljem" ritmu, Jang bojs je poveo već u sedmom minutu iz tri poteza. Golman Van Balmos je ispucao loptu, Nsame je nadskočio Ivanića i spustio loptu u prazan prostor.

Iz drugog plana se između dvojice štopera ubacio Asale, pobegao je neopreznom Pankovu i matirao Borjana poslavši loptu ispod golmana Zvezde.

Međutim, Bojsi nisu uspeli da uspostave kontrolu nad igrom, preskakali su sredinu terena i nedisciplinom u veznom redu ostavljali dosta prostora za kontranapade Zvezde.

To su crveno-beli maksimalno koristili i preko raspoloženog Marina i debitanta Garsije opasno pretili golu švajcarskog šampiona.

Srpski prvak nije dugo čekao do izjednačenja, poravnao je na 1:1 već u 18. minutu. Nakon centaršuta Marina sa leve strane, Miloš Degenek je šutirao glavom sa 12-13 metara, a lopta je u visokom luku preskočila golmana i defanzivca JB na gol liniji ta završila pod prečkom.

Ovaj gol je potpuno izbacio iz ritma domaći tim, koji je zaigrao još neorganizovanija konstantno preskačući sredinu terena dugim loptama.

Međutim, u tako su Bojsi bili vrlo opasni, a novo vođstvo sprečava Milan Borjan sa dve fantastične intervenije posle šuteva Nsamea i Pereire.

U međuvremenu je odlično šutirao Garsija, ali je odbranio domaći golman. U završnici poluvremena Marin propušta stopostotnu šansu, Garsija mu je servirao zicer, on je savladao Van Balmosa, ali sa gol linije izbacuje Lustenberger.

Posle toga opet se istakao Borjan, još jednom je zaustavio snažan šut domaćina, pokušao je Ngamaleu sa 12-13 metara.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Zvezda je preokrenula rezultat. Posle duge akcije u sredini, Ivanić izbacuje na desnoj strani Gobeljića, on gura loptu po zemlji u srce kaznenog, Boaći je propušta, a na drugoj stativi stiže do Matea Garsije koji postiže prvenac.

Međutim, Zvezda se nedugo zatim ponovo povukla. I to ovoga puta totalno. Iskusna, uigrana ekipa "mladih momaka", naviknuta da šparta terenom sa veštačkom podlogom na kojoj i trenira svakog dana, rastrčala se i počela potpuno da dominira. A onda i da stigne do izjednačenja. U 74. minutu Boaći je na bočnom rubu šesnaesterca, oko metar unutar crte koja razdvaja kazneni prostor od ostatka terena, oborio Ngamalea, arbitar Dani Makeli iz Holandije je konsultovao VAR-pomoćnike, a uz pomoć snimka utvrdio da je prekršaja bila. Iskusni Oaro, samo što je ušao u igru, rutinski je realizovao jedanaesterac, poravnavši tako rezultat pred revanš u Beogradu.

Imao je Gijom Oaro još dve dobre prilike u završnici, ali je, srećom po goste iz Srbije, mreža iza Milana Borjana mirovala, pa će se drugi meč, na stadionu Crvene zvezde, igrati uz 2:2 iz prvog duela.


Komentari