(VIDEO) ZVEZDO, AKO JE OVO SVE ŠTO ZNAŠ, KOPENHAGEN ĆE TE RAZVALITI! Beldi crveno-beli poraženi u Helsinkiju, ali su se plasirali u treće kolo!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ZVEZDO, AKO JE OVO SVE ŠTO ZNAŠ, KOPENHAGEN ĆE TE RAZVALITI! Beldi crveno-beli poraženi u Helsinkiju, ali su se plasirali u treće kolo!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Helsinkija u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa 2:1. Šampion Srbije je u prvom meču u Beogradu slavio sa 2:0 i sa ukupnih 3:2 izborio plasman u naredno kolo, gde će im protivnik biti bolji iz duela Kopenhagen - TNS

Bledo izdanje Crvene zvezde u Helsinkiju donelo je poraz od HJK-a od 2:1, ali su pobeda u prvom meču od 2:0 i gol Jovančića u 57. minutu u revanšu bili dovoljni za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

HJK je solidno otvorio meč i prvih desetak minuta bio bolja ekipa. Kako je vreme odmicalo, Zvezda je imala sve više poseda i kontrolu nad mečom. Obe ekipe uspevale su da dođu do opasne zone, ali je u prvom poluvremenu nedostajalo finalnog pasa i koncentracije u završnici.

Prvo poluvreme je završeno bez golova i činilo se da će Zvezda i u drugom slabijim tempom i mirnim tokom kontrolisati protivnika i rezultat.

Ipak, greška Rodića na svojoj polovini i odličan prodor Dalstroma rezultovao je golom Helsinkija.

Od tog momenta Zvezda je zaigrala bolje, svesna opasnosti da bi protivnik još jednim golom anulirao prednost iz Beograda.

Marko Marin je samo deset minuta nakon gola domaće ekipe odlično uposlio Jovančića, koji je uz malo sreće uspeo da matira golmana domaće ekipe i donese izjednačenje.

Helsinki je do kraja meča pokazao veliku borbu, uprkos tome što su morali da postignu tri gola ukoliko su želeli da se plasiraju u narednu fazu kvalifikacija.

Finci su u sudijskoj nadoknadi uhvatili Zvezdu na spavanju, odličan pas i slaba reakcija Stojkovića doveli su do gola Riskija u 92. minutu.

HJK je uspeo da savlada Zvezdu, ali su skupo platili greške u Beogradu i gol veoma dobrog Jovančića u revanšu, pa Zvezda sa ukupnih 3:2 ide u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Protivnik u narednom kolu biće im bolji iz dvomeča Kopenhagena i TNS-a iz Velsa.

Evo kako su igrali fudbaleri Zvezde:

Milan Borjan - Testiran u 28. minutu putem jednog šuta sa daljine, gde se nije proslavio, ali je odbrana otklonila opasnost. Gol ne ide na njegovu dušu, već je bila nespretnost linije ispred njega. Kod drugog gola opet bio "krivac" loše odbrane, morao da brani jedan na jedan

Filip Stojkovic - Poprilično neistaknut tokom maltene cele utakmice, bio češća meta napada tokom cele utakmice od Rodića. Potpuno podbacio kod drugog gola protivnika.

Srđan Babić - Fenomenalna reakcija u 40. minutu sprečila stopostotnu priliku za Helsinki. Siguran na lopti i na pravom mestu u još nekoliko navrata, sem kod primljenog gola, kao i minut kasnije kada se Zvezda "izvukla".

Nemanja Milunović - Nije imao test sve do prvog primljenog gola, kada je odreagovao tragično, kao i ostatak odbrane crveno-belih.

Milan Rodić - Odlican u tranziciji, koristio prostor koji mu se ukazivao. Nekoliko izuzetno preciznih centaršuteva u prvom poluvremenu, koji nažalost nisu iskorišćeni. Jedan od krivaca za prvi primljeni gol, opao nivo igre u drugom poluvremenu.

Hose Kanjas (do 89) - Dosta neprimetan, bez maltene ijedne napadačke dužnosti. Često ne preterano siguran na lopti, loša partija.

Dušan Jovančić - Dobra u prenosu lopte i povlačenju kontri, ali loš pri dolasku u kazneni. Bio aktivan, tražio loptu. Trezvena reakcija kod gola i zaslužen pogodak gledajući partije ove sezone.

El Fardu Ben - Van ritma. Imao najbolju priliku prvog poluvremena na centaršut Rodića, ali slabo odreagovao, kao i u još nekoliko navrata u kaznenom prostoru Helsinkija.

Marko Marin - Uglavnom čekao loptu umesto da dođe po nju. Nekoliko dobrih paseva, nekoliko baš i ne. Fenomenalno uposlio Jovančića, kod gola za 1:1, te upisao novu asistenciju. Prosečna partija u kojoj nije ni morao preterano da se troši.

Milan Jevtović (do 74) - Dobro se otvarao i trčao kontre, ali nije dobijao pravovremene paseve u prvom poluvremenu. Mogao da bolje centrira i da bolje donosi odluke.

Ričmond Boaći (do 55) - Loptu uglavnom primao na 30ak metara odgola. Bezopasan po gol protivnika, ali nije pravio greške koje su potencijalno mogle domaćinu da obezbede kontru. Izmenjen za dosta svežijeg Pavkova, posle čega je usledio i gol.

Milan Pavkov (od 55) - Kada uđe Pavkov pada gol se još jedanput pokazalo istinitim. Posle gola Zvezda nije ulagala mnogo karti u napad, a Pavkov nije uspeo da dođe do izražaja.

Mirko Ivanić (od 74) - Nije ostavio bitak utisak za kratko vreme na terenu, iako je delovalo kao da je mogao. Imao šansu da u 84. donese pobedu, ali nije stigao brzu loptu saigrača.

Miloš Degenek (od 89) - Možda mogao da uđe ranije umesto Kanjasa i da osigura odbranu koja je u finišu bila pod novim talasom pritiska.

RTS/B92.net/Teleks.info

Komentari