(VIDEO/REZULTATI) SUAREZ SPASAO BARSU, TADIĆ VODIO AJAKS DO NOVE POBEDE, Liverpul se kockao sa Salzburgom…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO/REZULTATI) SUAREZ SPASAO BARSU, TADIĆ VODIO AJAKS DO NOVE POBEDE, Liverpul se kockao sa Salzburgom…

Fudbaleri Barselone pobedili su posle preokreta ekipu Intera sa 2:1, u drugom kolu grupe F ovogodišnje Lige šampiona. Dvostruki strelac za Katalonce bio je Luis Suares, uprkos tome što je Inter poveo preko Lautara Martinesa.

Duel na "Kamp Nou" počeo je šokantno za domaćina, pošto je Inter poveo već u trećem minutu. Lautaro Martines je precizno šutirao posle brzo izvedenog prekida i kaznio slabu reakciju odbrane Barselone.

Delovali su igrači Antonija Kontea bolje na početku, da bi domaćin počeo da pritiska tek posle nekih 15 minuta.

Pokušavali su Antoan Grizman i Lionel Mesi, ali bez previše problema za Samira Handanovića.

"Nerazuri" su se malo povukli i čekali kontranapade, pa su mogli u nekoliko navrata da brzim akcijama dođu do gola. Najbliži tome je bio Lautaro, ali je njegov udarac glavom sjajnom paradom zaustavio Mark-Andre Ter Stegen.

Mesi nije bio dovoljno aktivan u prvih 45 minuta i italijanski klub je na odmor otišao sa prednošću.

Očekivano, španski prvak je krenuo mnogo ofanzivnije, Arturo Vidal je ušao i asistirao Luisu Suaresu. Urugvajac je u 58. minutu uhvatio fantastičan volej i loptu smestio u donji desni ugao.

Isti igrač kompletirao je preokret u samom finišu susreta. Neverovatna asistencija Lea Mesija nakon nekoliko driblinga i dodavanja do napadača. On se u prijemu oslobodio sunarodnika Dijega Godina i rutinski pogodio mrežu.

Tako se "Blaugrana" izjednačila sa Borusijom Dortmund sa po četiri boda, dok Inter i Slavija imaju po jedan.

U jedinom meču grupe E u ovom terminu (Genk i Napoli završili 0:0), Liverpul je u spektaklu na "Enfildu" pobedio Salcburg sa 4:3.

Činilo se da je aktuelni prvak Evrope sve dileme rešio već u prvih 35 minuta, kada su mrežu gostiju pogađali Sadio Mane, Endru Robertson i Mohamed Salah, ali su gosti uspeli da se vrate.

Povratak je pokrenuo Hi-Čan Hvan, kompletirali ga Minamino i Haland, ali je Salah svojim drugim pogotkom spasao četu Jirgena Klopa.prokret

"Crveni" sada imaju tri boda, koliko i Salcburg, ali nešto slabiju gol razliku. Napoli je prvi sa četiri, dok Genk ima jedan.

Na tabeli grupe G na prva dva mesta izdvojili su se Olimpik Lion i Zenit – Francuzi su slavili na gostovanju Lajpcigu sa 2:0 (Depaj i Terije), dok su Rusi postigli gol više i pobedili Benfiku 3:1 (Dzjuba, Dijas autogol i Azmun).

Ajaks je morao da prođe kvalifikacije za elitno takmičenje, ali je grupnu fazu započeo sa dva trijumfa. Drugi je zabeležio na gostovanju Valensiji, rezultatom 3:0.

"Kopljanici" su do prednosti došli u ranoj fazi utakmice, kada je naš Dušan Tadić doturio loptu do Hakima Ziješa, a on spektakularnim udarcem sa desnog boka pogodio suprotne rašlje.

U 25. minutu Dani Pareho je promašio penal za "slepe miševe", što je Kvinsi Promes kaznio i postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugi deo igre doneo je još jednu Tadićevu asistenciju, realizovao je Doni van de Bek i bodovi su otišli u Amsterdam.

Iza njih na tabeli je Čelsi, koji se izvukao na teškom gostovanju Lilu – 2:1. Pobedu su "plavcima" doneli Abraham i Vilijan, pa gol Osimhena nije bio dovoljan Francuzima.

Liga šampiona – drugo kolo:

grupa E:

Liverpul – Salcburg 4:3 (3:1)

(Mane 9, Robertson 25, Salah 36, 69 – Hvang 39, Minamino 56, Haland 61)

Genk – Napoli 0:0 (0:0)

grupa F:

Barselona – Inter 2:1 (0:1)

(Suares 58, 84 – Martines 3)

Slavija Prag – Borusija Dortmund 0:2 (0:1)

(Hakimi 35, 89)

grupa G:

Lajpcig – Olimpik Lion 0:2 (0:1)

(Depaj 11, Terije 65)

Zenit – Benfika 3:1 (1:0)

(Dzjuba 22, Dijas 70ag, Azmun 78 – De Tomas 85)

grupa H:

Valensija – Ajaks 0:3 (0:2)

(Ziješ 8, Promes 34, Van de Bek 67)

Lil – Čelsi 1:2 (1:1)

(Osimhen 33 – Abraham 22, Vilijan 78)


Komentari