ZVEZDA MORA DA ZATVORI GILJERMEA I DISTRIBUCIJU LOPTE UBITAČNIM KRILIMA, ALI I DA NAPADNE IZ KONTRE! U protivnom crno joj se piše!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA MORA DA ZATVORI GILJERMEA I DISTRIBUCIJU LOPTE UBITAČNIM KRILIMA, ALI I DA NAPADNE IZ KONTRE! U protivnom crno joj se piše!

Aktuelni sastav Vladana Milojevića ima priliku da protiv Olimpijakosa (21 čas, TV Arenasport 1, RTS 1) svima stavi do znanja da Liga šampiona za njega ipak ne predstavlja preveliki zalogaj.

Šta očekije Zvezdu protiv Olimpijakosa i na šta treba posebno da obrati pažnju analizirao je Mozzartdsport!

Srpskom šampionu u Pireju za prolaz u 1/16 finala igraju dva ishoda, a ne odgovara samo - poraz. Zvezdina publika neće biti ni previše zahtevna. Ne treba joj ni pobeda, niti lepršavost, već samo igra koja će donteti neophodan rezultat i novo evropsko proleće. Ukoliko u tome uspeju, izabranicima Vladana Milojevića više niko neće smeti da pronađe zamerku za ovu polusezonu.

Činjenično je stanje da je Crvenoj zvezdi za pozitivan rezultat u Pireju neophodno da odigra najbolji meč ove jeseni. Defanziva mora da bude nivou one iz Kopenhagena, kada su čak i sa devetoricom igrača u polju linije tima funkcionisale po najstrožijim kriterijumima Vladana Milojevića. Neophodan je onaj nivo svesti i duha koji je Crvena zvezda imala prošle sezone u Trnavi, kada se i pored neprijatnog rezultata na Marakani, te primljenog gola u revanšu među igračima uopšte nije dovodilo pitanje prolaska. Možda će biti neophodan i novo inata koji je Milojevićevom timu u Salcburgu probudio Marin Pongarčić.

Koliko može da bude silovit na svom terenu Olimpijakos je pokazao i na premijeri protiv Tontenhema, kada je nadigrao nadjačao Pevce i nezasluženo ostao bez pobede. Isto tako je pirejski gigant i nekoliko puta tokom ove sezone prezentovao mogućnost velikih padova, poput onog u Beogradu, ali i nemoći u pojedinim mečevima u grčkom prvenstvu ove sezone. Na Crvenoj zvezdi i njenom stručnom štabu je da pokuša da upravo nedostatke protivnika izbaci u prvi plan. Ukoliko ne uspe u tome, ne piše joj se dobro na Karaiskakiju.

Srpski šampion će defanzivno biti na velikim iskušenjima. Neophodno je da dobro zatvori bokove i onemogući glavnog kreativca Giljermea da distribuira kratke i duge lopte prema svojih ofanzivcima. Ukoliko te dve stvari budu odrađene na pravi način, gosti će drastično biti bliži željenom rezultatu na kraju. Ipak, za prolaz najverovatnije neće biti dovoljna samo destrukcija protivničke igre, već će Milojevićev tim morati da pronađe način da ugrozi gol protivinika. Šefu Zvezdine struke će biti neophodno da pronađe način i postavku igre kojom će biti u stanju da protivniku odgovori iz tranzicione igre i kontranapada. Takođe, jedan od glavnih aduta može da bude i prekid, kojim su Beograđani naudili sadašnjem domaćinu i na stadionu "Rajko Mitić".

Koliko će ovo biti težak poduhvat pokazuje i činjenica da je Zvezda poslednju pobedu u gostima na evropskim mečevima ostvarila upravo u pomenutoj Trnavi, posle produžetaka, dok je u grupnoj fazi nekog od dva takmičenja u protekle tri godine savladala samo Keln. Ipak, ono što hrabri jeste da su beogradski crveno-beli uglavnom dobro prolazili i ostajali neporaženi proteklih godina kada se u gostima odlučivalo o prolasku dalje. Tako je bilo u Kopenhagenu, Salcburgu, Trnavi, Pragu... Ovo je potpuno drugačiji protivnik i potpuno drugačija Crvena zvezda, koja ima priliku ispravi sve propuste iz dosadašnjeg toka sezone i obezbedi evropsko proleće. Da bi to učinila mora da odigra najbolji meč ove jeseni.

Mozzartsport

Komentari