ZVEZDO, IDEMO DALJE, BAJERN JE IPAK PREJAK! Evropski fudbalski giganti kikseve ne praštaju, crveno-beli pružili pristojan otpor!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDO, IDEMO DALJE, BAJERN JE IPAK PREJAK! Evropski fudbalski giganti kikseve ne praštaju, crveno-beli pružili pristojan otpor!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Bajerna u Minhenu rezultatom 3:0 u prvom kolu Grupe B Lige šampiona.

Zvezda nije uspela da osvoji prve bodove u Ligi šampiona, ali je pružila pristojan otpor favorizovanom Bajernu.

Bavarci su pobedom upisali tri boda i zaradili 2.700.000 evra prema pravilima UEFA, dok su crveno-beli ostali bez ičega.

Šampion Nemačke je mogao da postigne mnogo više od dva gola, ali je svoje šanse imala i Zvezda. Crveno-beli su u nekoliko navrata bili izuzetno blizu golu, ali su ipak ostali bez pogotka na Alijanc areni.

Ipak, na kraju je Bajern zasluženo slavio. Imao je 65 odsto poseda lopte, 33 šuta ka golu protivnika naspram osam Zvezdinih, od kojih je čak deset završilo u okviru gola.

Zvezdu je dva puta spasala prečka, Bajern je imao 33 šuta (Zvezda sedam, ali nijedan u okvir gola). Crveno-beli su naučili važnu lekciju: evropski fudbalski giganti kikseve ne praštaju.

Iskustvo, kvalitet, brzina... Sve je bilo na strani domaćina, koji je to pokušao da dokaže od samog starta.

Pritiskao je Bajern, napadao sa svih strana, vrlo raznovrsno i lagano je dolazio do prilika.

Bavarci su slomili otpor crveno-belih u 34. minutu, kada je Ivan Perišić probio po boku, ubacio loptu pred gol, a Kingsli Koman glavom spustio u mrežu.

Zatresao je Bajern mrežu još jednom u prvom delu igre - u 40. minutu, ali je Kutinjov gol petom poništen zbog ofsajda.

Domaćin je ređao prilike i u nastavku, ali je Borjan nekoliko puta izvanredno reagovao, odbranio sve što je bilo do njega.

Ništa nije mogao u 80. minutu, kada je Robert Levandovski iskoristio grešku Gobeljića, stigao do lopte pre golmana Zvezde, i smestio je u mrežu.

U nadoknadi vremena, u strelce se upisao Tomas Miler, kada je posle uigrane akcije nakon slobodnjaka matirao Borjana.

U narednom kolu, Zvezda kod kuće igra protiv Olimpijakosa 1. oktobra, dok Bajern istog dana gostuje Totenhemu

Mediji/Teleks.info

Komentari