AMERI NAPALI RUSE: Kupili ste Mundijal, PUTIN JE SVE PRIZNAO!

    foto: Foto ilustracija
    Podeli
  • AMERI NAPALI RUSE: Kupili ste Mundijal, PUTIN JE SVE PRIZNAO!

Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je izveštaj koji je plod FBI-ove istrage, za koji tvrdi da je dokaz da je Rusija podmitila predsednika FIFA Sepa Blatera kako bi dobila organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine.

Rusija je na glasanju pobedila Englesku, udružene ponude Holandije i Belgije, kao i Španije i Portugala.

U izveštaju koji je sačinjen na 430 stranica, koji je deo istrage FBA o uticaju Rusije na predsedničke izbore u Americi 2016. godine, tvrdi se da je ruski oligarh mitom kupio organizaciju Mundijala. Deo izveštaja je istraživanje pripadnika britanske tajne službe Kristofera Stila.

- U junu 2011. Stil je podneo izveštaj u kojem je sažeo navodni razgovor tadašnjeg ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina u kojem je Putin priznao da je neimenovani ruski oligarh mitom kupio Svetsko prvenstvo 2018. godine. Nakon toga, 2012. godine, Stil je FBI upoznao s dvojicom britanskih operativaca koji su imali informacije o podmićivanju. Nakon razgovora uspeli su da dođu do člana organizacije bliske Putinu i Kremlju koji je potvrdio kako je Svetsko prvenstvo bilo kupljeno - piše u dokumentu koji je objavilo Američko ministarstvo pravosuđa.

Iako se u izveštaju ne navodi direktno ime Sepa Blatera, već "bivšeg predsednika", jasno je da je reč upravo o njemu jer je on u tom trenutku bio predsednik FIFA. Blater je kasnije zbog korupcije otišao sa tog mesta i dobio šest godina zabrane rada u fudbalu.

Napad Amerike na Rusiju događa se samo dan pošto je Rusija dobila kaznu kojom je zabranjen nastup njenim sportistima na velikim takmičenjima zbog skandala sa dopingom.

Kurir/Teleks.info

Komentari