AUU, OVO JE TOTALNI NAPAD NA PORTUGAL! PIKSI PRELOMIO, OVO JE TIM ORLOVA?! Mitar i Vlahović u špicu, Radonjić na boku, Veljković u centru odbrane...

    foto: Fotoilustracija/FSS
    Podeli
  • AUU, OVO JE TOTALNI NAPAD NA PORTUGAL! PIKSI PRELOMIO, OVO JE TIM ORLOVA?! Mitar i Vlahović u špicu, Radonjić na boku, Veljković u centru odbrane...

Od dolaska na klupu reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi nije odstupao od napadačke igre. Tako će biti i u odlučujućih 90 minuta u Lisabonu, kada Orlovi budu vojevali najvažniju bitku u ovoj godini za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

A da bi do njega došli, Stojkovićevi izabranici moraju da savladaju bivšeg šampiona Evrope Portugaliju, pred njihovom publikom.

Zato će selektor reprezentacije Srbije na stadion "La Luž" od prve sekunde poslati napadački tim, koji će jurišati na tri boda. Dakle, maksimalna ofanziva, sa dvojicom špiceva, polušpic i ultra napadačka središnja linija sa sve krilnim bekovima koji su više krila nego bekovi.

Rajkoviću oprošten kiks

Iako je napravio veliki kiks protiv Azejrbedžana, Stojković će vratiti na gol Predraga Rajkovića, kome je oproštena početnička greška. Istina, Vanja Milinković Savić je protiv Katara bez greške odradio povereni zadatak, međutim, iskustvo Rajkovića u ovakvim mečevima bilo bi od značajne koristi.

Ispred čuvara mreže francuskog Remsa, u odbrani će delovati - desno Nikola Milenković kao komandant poslednje linije, levo će biti Strahinja Pavlović, standardan na tom boku od početka kvalifikacija, a u sredini će, verovatno, mesto zauzeti Miloš Veljković, koji je bio starter na tri poslednja takmičarska meča.

Povrede Lazović i Đuričića stvorile probleme Piksiju

Pozicija desnog krilnog beka namenjena je Nemanji Radonjiću, jer posle povreda Darka Lazovića i Filipa Đuričića, Piksiju druga varijanta nije ostala. Partner fudbaleru Benfike, ali na levoj strani biće Filip Kostić, strelac izjednačujućeg gola protiv Portugalije u Beogradu (2:2), koji je postigao upravo posle dodavanja bivšeg krila Crvene zvezde.

Na sredini će srce ostaviti Nemanja Gudelj i Sergej Milinković-Savić, dok će iza napadača glavnu reč voditi kapiten Dušan Tadić. Za golove će biti zaduženi Dušan Vlahović i najbolji strelac srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović.

Po receptu sa Marakane

U baš toj formaciji, sa samo trojicom drugih igrača (Dmitrović, Lazović desno, Stefan Mitrović u srcu odbrane) Srbija je dočekala Portugaliju na Marakani i gubila 0:2 na poluvremenu.

Na poluvremenu je Piksi izvršio promene, izveo je Vlahovića, gurnuo Sergeja ofanzivnije, a na njegovo mesto stavio Maksimovića, uz ubacivanje Radonjića umesto Lazovića. Tada su Orlovi zaigrali u formaciji 3-4-2-1 i došli do izjednačenja, apsolutno nadigravši favorizovanog rivala.

Prema tome, Srbija će protiv Portugalije zaigrati u sastavu (3-4-1-2): Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Radonjić, Gudelj, Milinković-Savić, Kostić – Tadić – Mitrović, Vlahović.

SD

Komentari