BIĆE FRKE! ZVEZDU ČEKUJU DINAMO I SARAJEVO, PARTIZAN ŽELJEZNIČAR, BORAC, HAJDUK, RIJEKA… Uefa menja "balkansko pravilo"!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • BIĆE FRKE! ZVEZDU ČEKUJU DINAMO I SARAJEVO, PARTIZAN ŽELJEZNIČAR, BORAC, HAJDUK, RIJEKA… Uefa menja "balkansko pravilo"!

Evropska fudbalska unija posle 13 godina odlučila je da ukine "balčkansko pravilo" i ponovo dozovoli da se klubovi iz bivše SFRJ sretnu u kvalifikacijama za evrokupove.

Kako se navodi u saopštenju, s obzirom na to da će se mečevi igrati bez publike, sada je lakše organizovati utakmice u regionu, pa je Uefa odustala od pravila, koje je uvela nakon nereda na meču Zrinjski - Partizan 2007. godine.

I dalje na snazi ostaje pravilo da timovi iz Srbije i Bosne i Hercegovine ne mogu da se sastanu sa kosovskim ekipama.

Takođe, i dalje važi, da klubovi iz Jermenije i Azerbejdžana, kao i Rusije i Ukrajine, neće moći da se sastanu u kvalifikacijama.

Balkanske duele mogli bismo da gledamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pošto je Zvezdin potencijalni rival u drugom kolu Sarajevo, a u trećem kolu Dinamo iz Zagreba.

Partizan bi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope mogao da zaigra protiv Željezničara ili Borca iz Banjaluke, dok bi u drugom kolu mogao da igra protiv Osijeka, a u trećem protiv Hajduka iz Splita ili Rijeke.

Isto važi i za Vojvodinu i TSC u drugom i trećem kolu.

Tanjug/Mediji

Komentari