BOBAN JASAN: VOLEO BI SRBIJU NA EP, IMAJU SJAJNE IGRAČE, ALI HRVATSKA JE BOLJA! Tako govori pravi sportista, samo je teren merilo...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • BOBAN JASAN: VOLEO BI SRBIJU NA EP, IMAJU SJAJNE IGRAČE, ALI HRVATSKA JE BOLJA! Tako govori pravi sportista, samo je teren merilo...

Bivši hrvatski fudbaler smatra, međutim, da Hrvatska ima nešto što Srbija nema

Zvonimir Boban je ovih dana ponovo bio u centru pažnje. Godišnjica maksimirskih dešavanja uvek ga izbaci u žižu srpske i hrvatske javnosti.

Podsetimo, 13. maja 1990 . je nasrnuo na policajca na dužnosti Refika Ahmetovića.

Pored osvrta na taj događaj, Boban je u intervjuu za portal "Aljazeera Balkans" pričao o Evropskom prvenstvu koje je pomereno zbog koronavirusa za 2021. godinu i grupom u kojoj bi, ukoliko Srbija prođe baraž, bili zajedno Hrvatska i "orlovi".

"Što se tiče Srbije, voleo bih da prođe baraž i bude deo grupe, a i poseduje kvalitetnu selekciju", mišljenja je Boban.

Bivši hrvatski fudbaler smatra, međutim, da "kockasti" imaju nešto što Srbija nema.

- Naša snaga je u jakom takmičarskom duhu koji krasi fudbalsku reprezentaciju. Jednostavno, takav smo narod da moramo ići ka vrhu jer pored tako kvalitetne ekipe sastavljene od asova iz najboljih evropskih klubova, fokusirali smo se na kolektivnu igru. Pogledajmo trenutno jednu Srbiju, Englesku i Nemačku, koje imaju sjajne igrače, ali na terenu nisu pokazale dovoljan kvalitet - smatra Boban.

Zvonimir Boban se posle otkaza u Milanu gde je bio sportski direktor vratio u FIFA, gde ponovo sarađuje sa Đanijem Infantinom.


Komentari