BOMBA NA MARAKANI, EDERA PRED POTPISOM! Zvezda mudro ćuti, ali italijanska štampa tvrdi SIMONE JE VEĆ CRVENO-BELI!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOMBA NA MARAKANI, EDERA PRED POTPISOM! Zvezda mudro ćuti, ali italijanska štampa tvrdi SIMONE JE VEĆ CRVENO-BELI!

Sa Marakane stižu drugačije informacije, čak i uverenja da neće biti novih dolazaka ukoliko niko od standardnih prvotimaca Crvene zvezde ne bude prodat. Međutim, italijanska štampa i to ona iz redova renomiranih tvrdi da će Simone Edera vrlo brzo, čak za nekoliko sati postati novi fudbaler srpskog šampiona.

Prema istim izvorima Torino je pristao da Crvenoj zvezdi pozajmi krilnog fudbalera i nekadašnjeg mladog reprezentativca Italije, koji nema veliku minutažu u redovima Bikova. La Stampa piše i da je dogovorena otkupna klauzula koja bi, u slučaju Ederinih dobih igara bila aktivirana posle 18 meseci, i da je na posletku mladi ofanzivac pristao da dođe u Beogradu posle dobrog iskustva Dijega Falčinelija i reči Dejana Stankovića, koji ga je opisao kao vrlo zanimljivog igrača leve noge, upotrebljivog na malom prostoru.

Crvena zvezda dugo traga za igračem ofanzivnih karakteristika, sposobnog da do marta ili aprila nadomesti magiju i tehničke sposobnosti Aleksandra Kataija. Zvezdin najbolji fudbaler će otići na drugi deo priprema u Tursku, ali radiće smanjenim intenzitetom. Nije realno da se vrati na teren za dvomeč protiv Milana...

Pokušaj sa Sinkernagelom je bio preambiciozan, dolazak u Srbiju je odbio i Kolumbijac Stiven Mendoza iz Amijea. Posle toga Crvena zvezda se preorijentisala na italijansko tržište, na kojem su se izdvojila dva imena. Falko iz Lećea i Edera iz Torina.

ZA BENA JOŠ DVE OPCIJE

Čini se i da je kreativac iz Serije B preveliki zalogaj za crveno-bele, posebno što ima ponude Sasuola i Parme, i da se Edera uklapa u finansijku kontrukciju. Njegova godišnja zarada u Torinu je 400.000 evra, što je za srpskog šampiona u korona uslovima prihvatljivo.

Dolazak Edere značio bi da je izlazni transfer El Fardu Bena pred realizacijom. Međutim, nije baš tako. Aris je otpao zbog nemogućnosti da crveno-belima ponudi odgovarajuće obeštećenje, kao i platu od minimalno 650.000 evra reprezentativcu Komorskih Ostrva. Kao realne opcije ostali su Kina i Emirati, jer u Saudijskoj Arabiji klubovi, prema novim pravilima, moraju da prvo namire do kraja igrače koji su pod ugovorom. A takvi trenutno u Arabiji ne postoje.

Italijan Edera je bio izum Siniše Mihajlovića kada je Srbin trenirao Toro, ali mu je karijera kasnije išla silaznom putanjom kod Valtera Macarija, a nije mu pomogla ni pozajmica kod Mihajlovića u Bolonji. Ni nedavno smenjeni trener Marko Đampaolo ga nije video u planovima pa je nekadašnji mladi reprezentativac Italije ove sezone u Seriji A odigrao samo 50 minuta. Tokom janauara nije bio u protokolu, što je podgrejalo priče o odlasku.

Mozzartsport

Komentari