BRIDE OBRAZI! OGNJEN KOROMAN 'OPLEO' PO ZVEZDI I FSS: Pričao o nameštanju mečeva, "kriminalnim strancima", domaćim talentima... NEĆE DA ĆUTI!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BRIDE OBRAZI! OGNJEN KOROMAN 'OPLEO' PO ZVEZDI I FSS: Pričao o nameštanju mečeva, "kriminalnim strancima", domaćim talentima... NEĆE DA ĆUTI!

Bivši fudbaler Ognjen Koroman podigao je veliku prašinu u srpskoj fudbalskoj javnosti objavom na društvenoj mreži Fejsbuk u kojoj je bez pardona napao čelnike FSS-a, ali i Crvene zvezde.

Nekadašnji reprezentativac i trener mlađih selekcija crveno-belih je poručio da se svi dodvoravaju Zvezdi i Partizanu, da ima mnogo nameštaljki i da se oseća poraženo.

- Malo mi je krivo što je naš fudbal došao na ove grane... Nemam ja kritike ni prema Kokezi, ni prema Fudbalskom savezu Srbije. Oni su najmanje krivi. Krivi smo svi mi koji smo dozvolili da takvi dođu, što se fudbal igra zbog kladionice i što se svi dodvoravaju Zvezdi i Partizanu. Što je sve namešteno i izbacuju jedan klub i kažnjavaju jedan klub koji je kao namestio utakmicu, a svi drugi su igrali 'pošteno'. Sramno je sve - počeo je Koroman.

On se osvrnuo na neregularnost na utakmici Kabela i Smedereva čiji je trener.

- Osećam se poraženo, ne kao trener Smedereva, jer ja još nisam ni jednu utakmicu izgubio u ovom klubu od kad sam trener. Moj poraz je u tome ko nas vodi. Ne moj bivši klub, već ceo fudbalski sistem, to me boli. Osećam se poraženo kao bivši sportista, koji je odigrao preko 40 utakmica za reprezentaciju svoje zemlje, osećam se poraženo kao bivši igrač Zvezde sa preko 150 nastupa, osećam se poraženo jer moj OFK Beograd u kome sam stekao reputaciju zbog lopovluka igra u 3. ligi, a treći je klub o tradiciji u državi i po stvaranju mladih igrača možda i prvi. Osećam se poraženo što neću da imenujem neke ljude sa tako odvratnim nadimcima koji kroje naš fudbal. Pitamo se posle zašto se nigde ne kvalifikujemo, pa teško da i hoćemo više.

Koroman je potom počeo da priča o svom bivšem klubu, Zvezdi.

- Osećam se poraženo što lične interese pojedini predsednici lome preko klubova, njih nije briga za porodice fudbalera i da li su plate legle i od čega će da žive ta naša deca. Zvezda plati 8 fudbalera iz inostranstva i svakom od njih da godišnju platu od 500.000 evra u proseku! Posle dovede dva svoja igrača iz drugoligaša Grafičara (Nikolić i Gavrić) i oni im budu najbolji igrači. Pa, čekaj, ko je lud? Da ćutim? Zašto? Pa, ja sam odrastao na Marakani i tu sam ostavio svoje detinjstvo. Kome da ćutim i još manje da se plašim nekoga? Sramota je ko se dovodi, a naša deca i talenti nestaju. Meni ne može da se naredi, na mene 'navijač' ne može da izvrši pritisak, jer imam i ja svoje 'navijače', znaju to i oni. Boli me što smo dotakli dno. Ali, boriću se časno i pošteno gde god budem radio, nisam poltron i neću da prećutim nikome - zaključuje Koroman u svom obraćanju.


Komentari