BRUTALAN ODGOVOR FSS PARTIZANU! Crno-beli Savezu duguju milion evra, napadi iz HUMSKE su besmisleni, hoće li reagovati ZAJEDNICA PRVOLIGAŠA?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BRUTALAN ODGOVOR FSS PARTIZANU! Crno-beli Savezu duguju milion evra, napadi iz HUMSKE su besmisleni, hoće li reagovati ZAJEDNICA PRVOLIGAŠA?!

Fudbalski savez Srbije oglasio se povodom zahteva FK Partizan, koji se tiču pre svega nezadovoljstva suđenjem u Superligi Srbije.

Crno-beli su reagovali nakon drugog poraza u sezoni, preokreta Vojvodine u Novom Sadu na 3:2, napustivši sve institucije FSS uz bojkot Saveza.

Iz Humske pre svega zahtevaju promene prilikom delegiranja sudije, te javno objavljivanje ocena njihovog rada i sankcija.

"Zahtev da Sudijska komisija javno objavi ocene svih sudija i eventualne sankcije, predstavlja elementarno nepoznavanje fudbala, propisa i načina funkcionisanja sudijskih organa, striktno definisanog UEFA sudijskom konvencijom. Sudijska komisija FSS radi u skladu sa pomenutom konvencijom, što znači da je njen rad pod direktnim nadzorom UEFA. Javno objavljivanje ocena sudija je najstrože zabranjeno u svim zemljama potpisnicama UEFA konvencije", saopštili su iz FSS.

FSS je stao u zaštitu sudije Srđana Jovanovića koji se našao na udaru čelnika iz Humske 1.

"Srđan Jovanović pripada elit-grupi najboljih evropskih sudija, da je tako krenuo stopama Milorada Mažića, znanjem i autoritetom zaslužio da bude glavni sudija finala Prvenstva Evrope U21 i U19, akter mečeva u Ligi Evrope i Ligi šampiona, a samo nekoliko dana posle utakmice na "Karađorđu" dobio je poverenje UEFA da sudi meč Lige nacija između Islanda i Engleske. To ne može neko ko, kako navode u FK Partizan, vređa i omalovažava bilo koga od fudbalskih aktera", kažu iz Saveza.

Savez je kritikovao seriju saopštenja koja su se pojavila od početka sezone istakavši da skreću pažnju sa mnogo golova, lepih poteza i kvalitetnih utakmica na terenima širom Srbije.

FSS je podsetio da crno-beli već godinama funkcionišu na sistemu stalnih pozajmica od Saveza, koje u ovom trenuku iznose oko milion evra, te apelovao na prvog čoveka Superlige Dragomira Lazovića da sazove hitnu sednicu Skupštine Zajednice superligaša i da se klubovi jasno odrede po ovim pitanjima koje stižu iz FK Partizan.

"Fudbalski savez Srbije ostaje posvećen svim zdravim postulatima fudbalske igre, a odgovorne u FK Partizan pozivamo da sve nečasne ili sporne radnje koje narušavaju integritet takmičenja, momentalno prijave nadležnim organima FSS, policiji i tužilaštvu".

B92.net

Komentari