DEKI NEMA DILEMA, VEĆ ZNA SA KIM ĆE NA PARTIZAN! U špicu Ben, Kanga počinje sa klupe, u tmu nema ni Falćinelija, niti Pavkova!

    foto: Fotoilustracija/ FK CZ
    Podeli
  • DEKI NEMA DILEMA, VEĆ ZNA SA KIM ĆE NA PARTIZAN! U špicu Ben, Kanga počinje sa klupe, u tmu nema ni Falćinelija, niti Pavkova!

Dejan Stanković nema dilema kako će Crvena zvezda igrati protiv Partizana u 164. "večitom" derbiju, pošto želi sva tri boda i najavio je ofanzivu, međutim oko sastava koji će u sredu oko 18 časova istrčati na stadion "Rajko Mitić" ima mnogo dilema.

"Krivica" leži u tome što će imati skoro sve fudbalere na raspolaganju, ali i u pravilima Superlige koji mu možda ne dozvoljavaju da tako lako "nacrta" startnu postavu.

Oporavio se štoper Nemanja Milunović, Gelor Kanga će proći bez posledica zbog kašnjenja iz Afrike, dok derbi preskače samo Strahinja Eraković, starter u prethodnom duelu Zvezde i Partizana u kom je napravio veliku grešku i potom ga je spasao Katai (1:1).

Na tom susretu Zvezda je igrala sa trojicom "bonus" igrača, dok se za predstojeći derbi muči da izabere dvojicu, pošto to za sobom povlači i nastupe stranaca i ostalih igrača...

Zato je Dejan Stanković dobro razmislio i prema našim informacijama odlučio se za ovih 11.

Zvezda će derbi igrati u formaciji 4-2-3-1, koju je najčešće koristila ovog proleća, pa će tako na golu naravno biti kapiten Milan Borjan, dok će zadnju liniju činiti Milan Gajić, Nemanja Milunović, Miloš Degenek i Milan Rodić.

U veznom redu gledaćemo Sekua Sanoga i Veljka Nikolića, ofanzivniju ulogu imaće Mirko Ivanić, levo krilo je određeno za Aleksandra Kataija, a desno za Željka Gavrića.

Mesto napadača rezervisano je za El Fardua Bena kome to nije prirodna opcija. Ipak, njegova važnost na tim je ogromna i najverovatnije će se u drugom poluvremenu preseliti na mesto desnog krila kada umesto Gavrića šansu dobije Dijego Falćineli.

I ne samo on, jake adute ima Zvezda na klupi...

Dakle, da rezimiramo - ovo je najverovatniji sastav Zvezde za 146. "večiti" derbi:

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo, Nikolić - Gavrić, Ivanić, Katai - Ben.

Mondo

Komentari