DEKI, OPREZ! TRENER ARARATA SKENIRAO ZVEZDU! To je veoma opasan tim, ali nisu savršeni, imaju slabosti! JERMENI SPREMAJU IZNENAĐENJE!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • DEKI, OPREZ! TRENER ARARATA SKENIRAO ZVEZDU! To je veoma opasan tim, ali nisu savršeni, imaju slabosti! JERMENI SPREMAJU IZNENAĐENJE!

Ararat će u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, zbog ratnog stanja u Jermeniji, definitivno ugostiti Crvenu zvezdu na Kipru, a pred ovaj meč oglasio se i trener višestrukog šampiona ove države Dejvid Kampanja.

Španac je govorio o mogućnostima svog tima, ambicijama, ali i koliko je Zvezda veliki klub.

- Ovo je najvažnija utakmica za klub! Daje nam mogućnost da odemo u grupnu fazu Lige Evrope. Igramo protiv veoma jakog rivala. Motivacija nije neophodna jer su svi uključeni. Imamo pritisak iz cele Jermenije. Od federacije do ljudi na ulicama... - rekao je Kampanja.

O kvalitetima Stankovićevog tima, španski stručnjak nije štedeo pohvale. I sam je svestan ko čeka njegove izabranike na suprotnoj strani terena.

- To je veoma opasan tim. Ima veoma širok tim, ali nisu svi timovi savršeni, pa tako i oni imaju svoje slabosti. Nismo klasičan jermenski tim i to bi moglo da ih iznenadi.

Ararat raspolaže igračima iz različitih zemalja. Španske novinare je zanimalo kako se Kampanja snalazi u ulozi kada se traži da praktično bude poliglota.

- Navikao sam na to. Prošle godine sam imao između 15 i 17 različitih nacionalnosti. Učim jezike, reči, žargon, na engleskom, francuskom, jermenskom, ruskom... Koristimo različite ključne reči koje svi razumeju. Svi znaju kakva je situacija u ovoj igri. Jermeni uče reči na španskom, Španci na ruskom. Fudbal je takođe jezik za sebe - istakao je trener jermenskog kluba Dejvid Kampanja.

SD


Komentari