DEKIJEVA METLA RADI PUNOM PAROM, OTPISAO JOŠ JEDNOG STRANCA! Lista prekobrojnih stranih “pololvnjaka” sve duža!

    foto: Fotoilustracija/Crvena Zvezda
    Podeli
  • DEKIJEVA METLA RADI PUNOM PAROM, OTPISAO JOŠ JEDNOG STRANCA! Lista prekobrojnih stranih “pololvnjaka” sve duža!

Kako se bliži početak drugog dela sezone, jedan po jedan stranac bude precrtan od strane Dejana Stankovića, novog trenera Crvene zvezde

Letnji prelazni rok 2019. godine je jedan od najgorih u istoriji Crvene zvezde. Kupovali su se stranci “na kilo”, bacali milioni, uglavnom dovođeni anonimusi ili istrošeni internacionalci. Da se radi o mega promašajima, dovoljno govori podatak da na trojicu od petorice inostranih fudbalera novi trener Dejan Stanković više ne računa.

Hoze Kanjas, Žander i Radživ Van La Para nisu ni prijavljeni za nastavak sezone. Španac i Brazilac su bili otpisani i pre početka priprema, a na Kipru je odlučeno da i Holanđanin plaćen 1.200.000 evra ne bude deo tima. Na putu da bude otpisan je i Tomane, piše hotsport.rs. Prvi izbor Stankovića za drugi deo šampionata, koji startuje u subotu na Banovom brdu protiv Čukaričkog, je nekadašnji reprezentativac Gane Ričmond Boaći, dok šansu sa klupe vreba Milan Pavkov.

Za golove bi trebalo da bude zadužen i El Fardu Ben, dok bi džoker mogao da bude Aleksa Vukanović. On je u dresu Napretka bio u špicu, ali ga je bivši trener kluba iz Ljutice Bogdana Valdan Milojević koristio na krilu, imao je defanzivniju ulogu.

Tomane je protekog leta stiga iz portugalske Tondele, ali igrama nije oduševio. U dresu Crvene zvezde odigrao 18 utakmica i postigao je pet golova uz tri asistencije. U odlučujućem meču Lige šampiona u Pireju protiv Olimpijakosa promašio je penal, koji je kasnije crveno-bele koštao plasmana u Ligu Evrope. Čim je došao na Marakanu, povredio se, a tek je u finišu prvog dela sezone dobio je veću minutažu.

Na pripremnim utakmicama u Turskoj, Tomane je bio daleko od prve postave, pa je jasno da je treći izbor Stankovića. Klub je pokušavao da mu pronađe angažman, ali nije uspeo. Stanković bi od letnjih akvizicija mogao da računa samo na Argentinca Matea Garsiju, ali je i on trenutno daleko od prve postave srpskog šampiona, koji ima 11 bodova više od najbližeg pratioca, Partizana.

Maxbetsport/Hotsport

Komentari