DO JUČE JE OVO BILA MISAONA IMENICA! ORLOVI VREDE VIŠE OD HRVATA! Demoliranje Ronalde i ekipe diglo im cenu u nebesa!

    foto: FSS
    Podeli
  • DO JUČE JE OVO BILA MISAONA IMENICA! ORLOVI VREDE VIŠE OD HRVATA! Demoliranje Ronalde i ekipe diglo im cenu u nebesa!

Ode vrednost Srbije u nebesa - samim plasmanom na Mundijal u Kataru, tek će skočiti cena naših igrača na transfer pijaci

Srbija se nalazi u samom vrhu svetskog fudbala po vrednosti igrača koje ima! Na svetskom nivou smo na 11. mestu, a ako se gleda samo Evropa tu smo na poziciji 9! Impresivno!

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je veliko iznenađenje i u direktnom okršaju za plasman na Svetsko prvenstvo pobedila Portugal u Lisabonu (2:1) i tako direktno otišla na najveću svetsku smotru fudbala u Kataru naredne godine (21. novembar - 18. decembar).

Zbog tog trijumfa, Piksijevi Orlovi su u centru pažnje fudbalske javnosti, a sa pobedama, čeka ih i ogroman skok vrednosti na evropskom tržištu. A, tu se već i dobro kotiraju!

Naime, prema najnovijim podacima poznatog sajta "Transfermarkt", fudbalska reprezentacija Srbije se nalazi na fantastičnom 11. mestu najskupljih nacionalnih timova sveta. Ukupna vrednost Orlova iznosi 342 miliona evra, a zanimljivo da je naša selekcija ispred vicešampiona sveta Hrvatske, čija vrednost tima iznosi 316 miliona evra!

S obzirom da je Srbija poslala u baraž za SP jednu od najjačih selekcija sveta - Portugal, na čelu sa Kristijanom Ronaldom, ovi podaci i ne čude.

Tako je srpska selekcija pretekla i neke jake selekcije, baš kao što je Hrvatska, Poljska, ali i polufinalistu Evropskog prvenstva Dansku, iza nas su i Kolumbija, Turska...

Takođe, srpska reprezentacija je ovim uspehom, ostvarila najbolji plasman u ovoj godini na FIFA rang listi i sada se nalazi na visokom 23. mestu. Nema sumnje da bi novim pobedama na prvenstvu sveta u Kataru ta pozicija bila daleko bolja.

Najskuplje selekcija sveta

1. Engleska 1.23 milijardi evra

2. Francuska 978 miliona evra

3. Brazil 870 miliona evra

4. Portugal 775 miliona evra

5. Argentina 747 miliona evra

6. Španija 728 miliona evra

7. Holandija 668 miliona evra

8. Italija 663 miliona evra

9. Nemačka 660 miliona evra

10. Belgija 419 miliona evra

11. Srbija 342 miliona evra

12. Hrvatska 316 miliona evra

..............

Top 5 najvrednijih "Orlova"

Sergej Milinković Savić (Lacio) 70 miliona evra

Dušan Vlahović (Fjorentina) 50 miliona evra

Nikola Milenković (Fjorentina) 25 miliona evra

Luka Jović (Real) 20 miliona evra

Aleksandar Mitrović (Fulam) 16 miliona evra

Kladionice veruju u "Orlove", ali ne i u Mitra!

Odmah nakon velike pobede Srbije nad Portugalom kladionice su izbacile kvote kada je reč o učešću Orlova na Mundijalu. Naime, svetski bukmejkeri dali su kvotu 1,85 da će Piksijev tim proći grupu! Dakle, poprilično velike šanse. Da Srbija osvaja šampionat nudi se kvota čak 150, a da će igrati u četvrtfinalu 20!

Koeficijent na junaka Aleksandra Mitrovića, da će postići najveći broj golova na prvenstvu iznosi - 35!

Kurir

Komentari