DOBRA VEST ZAPARTIZAN I SAVA, ŠTOPERSKI TANDEM PAVLOVIĆ OSTOJIĆ OSTAJE! UEFA jasna, fudbaleri na pozajmicama ostaju…

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • DOBRA VEST ZAPARTIZAN I SAVA, ŠTOPERSKI TANDEM PAVLOVIĆ OSTOJIĆ OSTAJE! UEFA jasna, fudbaleri na pozajmicama ostaju…

Velike su šanse da odbrana Partizana i po okončanju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije ostane neokrnjena. Niko još ne zna da li će se i kad nastaviti Superliga, međutim, ako se sezona u našoj državi bude privela kraju svi su izgledi da će trener crno-belih Savo Milošević moći da računa na identičnu postavku poslednje linije kao i pre obustave takmičenja.

Kapiten tima Vladimir Stojković ionako nije sporan, baš kao ni bekovi Nemanja Miletić i Slobodan Urošević, međutim, status štopera izazvao je dilemu među navijačima. Po slovu ugovora, 30. juna Bojanu Ostojiću ističe saradnja sa crno-belima, a istog datuma završava se pozajmica Strahinje Pavlovića iz Monaka. Budu li se obistinule najave sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, Vladimira Matijaševića, da naše prvenstvo može najranije da se nastavi krajem maja, jasno je da ne bi moralo da traje sve do druge polovine jula. I to u najboljem scenariju, imajući u vidu da su do kraja osnovnog dela prvenstva preostala četiri, a u plej-ofu i plej-autu na programu su još po sedam kola. Dakle, ukupno 11 termina za prvenstvene i tri za kup mečeve. Čak i u predviđenom ritmu od po dva susreta sedmično, da sve počne u završnoj sedmici maja, pre poslednje u julu ne bi se okončalo. A to onda otvara pitanja fudbalera kojima ističu ugovori ili koji su na pozajmicama.

Takvih je na stotine širom Evorpe, a sve glasnije se može čuti kako se FIFA i UEFA zalažu za to da fudbaleri koji su na pozajmicama sezone završe u klubovima gde su sad, a da se onima kojima ističu ugovor isti produži do završetka poslednje utakmice u takmičarskoj 2019/2020. To bi značilo, u Partizanovom slučaju, da Pavlović ostaje u Humskoj 1 i da se tek u drugoj polovini jula, ako sve protekne prema planu, javlja na dužnost u Monako, a da Ostojić nesmetano igra sve preostale utakmice, iako mu 30. juna, kako sad stvari stoje, ističe ugovor. FIFA i UEFA na taj način planiraju da zaštite timove u kojima su igrači trenutno, kako ne bi došlo do opšteg haosa na svetskoj mapi ko kome pripada. U slučaju Ostojića nije isključeno da mu crno-beli u međuvremenu ponude nastavak saradnje.

Naravno, ovaj scenario nije zvaničan, ali je i te kako realan i očekuje se u da pismenoj formi bude dostavljen klubovima širom sveta kad se steknu uslovi da se lopta ponovo „zarola.

Što se Partizana tiče, osim Pavlovića i Ostojića na raspolaganju će mu ostati i golman Nemanja Stevanović (takođe mu ističe ugovor 30. juna), ako bude potrebe da menja Stojkovića. Trenera Miloševića i njegove saradnike može da raduje i informacija da se Umar Sadik oporavlja od loma rebra i će biti spreman za letnju završnicu sezone. Kad i ako se bude igrala...

Koliko je pandemija virusa korona poremetila planove, izbacila ceo fudbal iz šina, može se zaključiti i po tome što će klubovi, dok budu provodili kraju ovu nasilno prekinutu morati da vuku poteze na letnjoj pijaci su susret novoj sezoni. A taj period za reakciju biće užasno kratak...

Mozzartsport.com

Komentari