DUŠAN BAJEVIĆ NOVI SELEKTOR BiH! “PRINC SA NERETVE” IMA SAMO JEDAN ZADATAK: Da “Zmajeve” kroz baraž dovede na EP!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DUŠAN BAJEVIĆ NOVI SELEKTOR BiH! “PRINC SA NERETVE” IMA SAMO JEDAN ZADATAK: Da “Zmajeve” kroz baraž dovede na EP!

Legendarni Dušan Bajević novi je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jedna od najboljih igrača bivše SFRJ preuzeće selektorsku klupu "Zmajeva" i pokušati kroz baraž da ih odvede na predstojeće Evropsko prvenstvo.

Izvršni odbor FS BiH u subotu jutru, na sednici u Sarajevu, izglasao je poverenje Princu sa Neretve i poverio mu funkciju nedavno upražnjenu ostavkom Roberta Prosinečkog, posle neuspeha u kvalifikacijama za EURO.

Kako je Robi bio prvi u diviziji Lige nacija, obezbedio je Zmajevima da se kroz baraž tog takmičenja domognu najveće fudalske kontinentalne smotre. Potrebno je najpre da elimnišu Severnu Irsku kao domaćini, potom dobiju boljeg iz susreta Republika Irska - Slovačka.

Dušan Bajević iza sebe ima sjajnu trenersku karijeru, počeo je Veležu, a afirmisao u Grčkoj, gde je vodio tri od četiri najtrofejnija tamošnja kluba: Olimpijakos, AEK i PAOK, radio je još solunskom Arisu, Atromitosu, kiparskoj Omoniji, da bi u periodu od maja 2013. do avgusta 2018. bio je šef sportskih operacija u AEK-u i posrnulog giganta iz Treće vratio u Prvu ligu. Ukupno je u Grčkoj osvojio devet titula, četiri pehara kupa i jedan Superkup.

SD

Komentari