FSS BI SELEKTORA NA DUŽI PERIOD, ALI IME I DALJE KRIJE (MOŽDA GA I NEMA)! Sa kim će Orlovi u rat za SP?!

    foto: FSS
    Podeli
  • FSS BI SELEKTORA NA DUŽI PERIOD, ALI IME I DALJE KRIJE (MOŽDA GA I NEMA)! Sa kim će Orlovi u rat za SP?!

Sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević za Jutarnji program RTS-a govorio je o pripremama srpskih klubova u Turskoj, potrazi za novim selektorom, kao i očekivanjima u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Matijašević je u prethodnih 16 dana boravio u Beleku, gde se nekoliko superligaških ekipa priprema za nastavak sezone.

"Sada je Belek Srbija u malom. Ovde se nalazi 15-ak prvoligaških ekipa. Moj saradnik i ja došli smo da obiđemo sve ekipe, da pogledamo, koliko nam vreme dozvoljava, utakmice. Svi uslovi su tu za dobre pripreme", rekao je Matijašević za RTS.

Reprezentacija Srbije nalazi se na turneji po Americi.

"Cilj turneje bio je da se promovišu igrači iz našeg prvenstva i da Savez finansijski dobro prođe. Što se tiče dešavanja u Savezu, čeka se izbor selektora. Marko Pantelić je ovlašćen da priča u ime Izvršnog odbora. Nadam se da će narednih dana to biti rešeno", kaže sportski direktor FSS.

Pitanje za Matijaševića bilo je zašto se toliko dugo čeka na izbor novog selektora.

"Verovatno je problem u tome što su svi zauzeti. Sa Markom (Pantelićem) sam jednom pričao na tu temu. Ne ulazim u detalje u koje nisam upućen. Ako sa selektorom imamo isto razmišljanje, tu smo da radimo. Očekujem da nađemo najbolje rešenje i to na period od tri-četiri godine", kaže Matijašević.

Reprezentaciju očekuju i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Očekujem da budemo među prve dve ekipe", sa osmehom je rekao Matijašević.

RTS

Komentari