HRVATI SE UZALUD NADAJU, TUBAKOVIĆ UBEĐEN DA IDEMO NA EP! Verujem u dobar rezultat u Oslu, pa da u Beogradu proslavimo veliki uspeh!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • HRVATI SE UZALUD NADAJU, TUBAKOVIĆ UBEĐEN DA IDEMO NA EP! Verujem u dobar rezultat u Oslu, pa da u Beogradu proslavimo veliki uspeh!

Gost Jutarnjeg programa RTS bio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković. On je tom prilikom poručio da se nada i veruje u plasman na Euro 2020.

Podsetimo, našem ne odlasku na EP najviše bi se obradovali Hrvati. Selektor “šahovničara” uporno govori da bi vole da izbegne Srbiju, jer smo kvalitetna ekipa, ali i zbog tenzija koji nosi taj meč zbog čega kvalitet ekipa ne igra toliku ulogu!

Pred selektorom Srbije Ljubišom Tumbakovićem je ozbiljan izazov - da Srbiju posle 20 godina odvede na Evropsko prvenstvo

Kroz kvalifikacionu grupu nije uspeo, jer su "orlovi" zauzeli treće mesto iza Ukrajine i Portugala, a novu šansu imaće u martu u dve utakmice: protiv Norveške u Oslu, i protiv pobednika susreta Škotska-Izrael u Beogradu.

Ako je neka trenerska stolica u Srbiji vruća, onda je to ta selektorska. Prihvatili ste izazov u trenutku kada celokupna javnost očekuje rezultat?

Svaka utakmica je je jedan poseban izazov a posebno ako si na čelu nacionalne selekcije. Kada sam došao već su u toku bile kvalifikacije, odigrana su tri meča. Međutim jasni ciljevi koje je FSS postavio su bili, da se u preostalim utakmicama pokuša sa se ostvari plasman na EP.

Debi na klupi Srbije nike mogao biti teži - prvak Evrope Portugalija i poraz u Beogradu.

Nismo uspeli, bila je to gotovo nemoguća misija ali je postojala šansa. Ono što je bilo najgore je što je prva utakmica bila protiv Portugalije, posle desetak dana moga rada. Mi smo tu utakmicu izgubili...

Kvalifikacije svakako treba zaboraviti i fokusirati se na ove dve martovske utakmice koje su za Srbiju istorijski veoma važne.

Mi selektori vodimo igrače koje ne treniramo i naš posao je da pratimo formu igrača i da budemo u komunikaciji sa njima, kao i da skautiramo igru Norveške.

Norveška je u kvalifikacijama u devet mečeva zabeležila samo jedan poraz, tri pobede, i čak pet puta su mečeve završavali bez pobednika.

Igraćemo protiv jedne ekipe koja je u fudbalskoj ekspanziji i jako dobre rezultate su prostigli u ovim kvalifikacijama. Očekuje nas jedan jako ozbiljan rival, mnogo teži nego eventaulan rival u finalu sa pobednikom meča Škotska - Izrael. Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo rezultat koji nam treba u utakmici u Norveškoj, da bi ovde pred našim navijačima pokušali da se domognemo Evropskog prvenstva.

Srbija ima zapažene i afirmisane fudbalere širom Evrope, da li je budućnost reprezentacije, ipak, u domaćim klubovima.

Naravno da moramo da imamo jaku ligu. Odliv kvalitenih mladih igrača mora da bude zaustavljen za vreme njihovog sazrevanja. Ako to budemo uradili onda ćemo imati kvalitenije i bolje igrače a samim time i jaču reprezentaciju.

RTS/Teleks.info

Komentari