I SAD NEK NEKO KAŽE DA UEFA NIJE MAFIJA! Partizanu brutalna kaznu zbog navodng rasizma, Bugarima tek packa za nacizam, a urlici Dinamovaca “ubij Srbina” nisu ni u razmatranju

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • I SAD NEK NEKO KAŽE DA UEFA NIJE MAFIJA! Partizanu brutalna kaznu zbog navodng rasizma, Bugarima tek packa za nacizam, a urlici Dinamovaca “ubij Srbina” nisu ni u razmatranju

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Bugarsku sa jednom utakmicom pred praznim tribinama i novčano sa 85.000 evra zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici protiv Engleske.

Kako je saopšteno na sajtu UEFA, Bugari će u naredne dve godine biti pod uslovnom kaznom, pa će u slučaju ponavljanja incidenata automatski dobiti još jedan meč suspenzije.

Na utakmici protiv Engleske bugarski navijači su vređali tamnopute reprezentativce gostiju, a pojedinci su koristili nacistički pozdrav.

Bugari će pred praznim tribinama dočekati Češku 17. novembra.

Fudbalski klub Partizan kažnjen je sa dve utakmice bez publike na svom terenu u Evropi zbog neprimerenog skandiranja navijača protiv Malatije u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kako se navodi u saopštenju Uefa, kazna je izrečena zbog rasističkih uvreda na račun fudbalera turske Malatije.

Navijači su tokom utakmice bivšem fudbaleru Crvene zvezde Mičelu Donaldu uzvikivali "cigane", što su članovi Disciplinske komisije okvalifikovali kao rasizam, a ne kao prepucavanje navijača naša dva najveća kluba.

Da sve bude još strašnje UEFA se za sada nije oglasila povodom skandaloznog ponašanja navijača Dinama iz Zagreba i imenjaka im iz Kijeva koji su skandirali “Ubij srbina”. Štaviše, navijači ova dva tima čak su se time i pohvalili, pa su postavili skandalozan snimak sa ovim morbidnim urlicima na Jutjub!

Teleks.info/Mediji

Komentari