I SAD SE PITAJU ZAŠTO SU PUKLI! PARTIZANOVI TRANSFERI OTKRIVAJU ŠTA SE DESILO CRNO-BELIMA! Može li jasnije?!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • I SAD SE PITAJU ZAŠTO SU PUKLI! PARTIZANOVI TRANSFERI OTKRIVAJU ŠTA SE DESILO CRNO-BELIMA! Može li jasnije?!

Fudbalski klub Partizan poslednju titulu, tačnije duplu krunu osvojio je 2017. godine pod vođstvom Marka Nikolića. Od tada, pa sve do danas crno-beli kaskaju za Crvenom zvezdom koja je vezala pet uzastopnih trofeja u Superligi Srbije.

Analiza Partizanovih transfera od poslednje titule! Savo napravio revoluciju, Stanoje dovukao istrošenu crno-belu decu u Humsku!Foto: Starsport/Ilustracija

Partizan je 2017. godine sa Leonardom i Đurđevićem pregazio celo prvenstvo, Crvenu zvezdu savladao tri puta i podigao duplu krunu.

Crno-beli su u narednim sezonama menjali trenere, dovodili igrače, ali nisu mogli do prvog mesta.

Crno-beli su u kvalifikacije za Ligu šampiona ušli pojačani za Sejdubu Sumu, ali i bez Nikole Milenkovića koji je otišao u Fjorentinu. Partizan je ispao od Olimpijakosa, ali je plasmanom u Ligu Evrope ostvario dobar rezultat izgubvši na proleće u dvomeču od Plzena. "Parni valjak" je ostao bez titule, ali je tadašnji strateg Miroslav Đukić ipak doneo trofej Kupa Srbije u Humsku.a mi momak dođe u posetu!

Te sezone Partizan su napustili Nikola Milenković, Leonardo, Uroš Đurđević, Everton Luiz, Milan Radin, Nemanja Mihajlović, Filip Kljajić, kao Dušan Vlahović koji se nije naigrao fudbala u Humskoj. Sa druge strane njih su zamenili novajlije Saša Zdjelar, Slobodan Urošević, Danilo Pantić, Nemanja Miletić, Vladimir Stojković, Ognjen Ožegović, Zoran Tošić kao i Nemanja Antonov i Milan Mitrović.

2018/2019

U narednoj sezoni Partizan je smenio Miroslava Đukića usled lošeg starta sezone, a na njegovo mesto je došao Zoran Mirković. Popularni "Batica" je do marta 2019. godine sedeo na klupi kada ga je zamenio Savo Milošević.

Crno-bele su te godine napustili Marko Jevtović Suma je otišao na pozajmicu u Izrael, Nemanja Antonov i Milan Mitrović. Iz kluba su još otišli i Marko Jevtović Marko Janković i Leandre Tavamba. Partizan je ponovo ostao bez titule, a trofej u kupu odbranio je Savo pobedom u finalu nad Crvenom zvezdom sa 1:0. "Parni valjak" su te sezone pojačali Rikardo Gomeš, Aleksandar Šćekić, Nemanja Nikolić, Mark Valijente, Milan Smiljanić, Goran Zakarić, Gabrijel Ebake i nadaleko čuveni Musa Ndžaj!

2019/2020

Pod vođstvom Sava Miloševića Partizan je doživeo pravu revoluciju, pa je i gubitak titule te godine ostao u drugom planu jer su crno-beli imali jak tim koji je igrao atraktivan fudbal i pritom bio konkurentan na tržištu kao i u Evropi. U Humsku su stigli Umar Sadik, Takuma Asano, Bibras Natho, Lazar Marković. Suma je vraćen sa pozajmice, a u klub je još stigao i Igor Vujačić.

Partizan je te sezone napustio Zoran Tošić, Rikardo, Valijente, Svetozar Marković, Danilo Pantić, Nemanja Nikolić kao i Enake.

2020/2021

Savo je otišao nakon poraza od Vojvodine a u klub je stigao Aleksandar Stanojević. Sadik je ubrzo prodat, Suma stavljen na klubu kao i Banjak, a sve manju minutažu dobijao i Filip Stevanović. Klub je u međuvremenu napustio i Nemanja Miletić. Stanoje je vratio Aleksandra Miljkovića, Miloša Jojića i Svetu Markovića, Ivana Obradovića, a doveo je još i Filipa Holendera, odnosno Bajebeka. Ostao je bez trofeja na kraju te sezone.

Partizan je naredne sezone doveo Rikarda Gomeša, Kvinsija Meniga, vratio Nemanju Miletića i Danila Pantića, zatim angažovao Marka Živkovića i Sinišu Saničanina. Klub je u međuvremenu napustio Sejduba Suma, a klub su još stigli i Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović. Partizan je ponovo ostao bez trofeja, ali je igrao osminu finala Lige konferencija.

2022/2023

Stanoje je otišao iz kluba a na njegovo mesto seo je Ilija Stolica. Partizan su redom napustili Miljković, Jojić, Marković, Miletić, Obradović, Zdjelar, Jevtović.

Crno-beli su doveli solidne zamene u vidu Svete Markovića, Patrika Andradea, Aleksandra Filipovića, Fusenija Dijabatea, Zlatana Šehovića, Kristijana Belića i Andrije Pavlovića.

Ipak loš start tekuće sezone u Humskoj ne znači da su za sve kriva pojačanja. Najviše je kriv Ilija Stolica koji i dalje sedi na klupi uz podršku uprave. Ostvario je samo jednu pobedu na pet zvaničnih mečeva.

Republika

Komentari