I ŠTA SAD? OŠTEĆENI I PARTIZAN I ZVEZDA I VOŽDOVAC I NAPREDAK! Srpska liga nije regularna, sudije kroje šampionat! IMA LI KRAJA SRAMOTI?

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • I ŠTA SAD? OŠTEĆENI I PARTIZAN I ZVEZDA I VOŽDOVAC I NAPREDAK! Srpska liga nije regularna, sudije kroje šampionat! IMA LI KRAJA SRAMOTI?

Posle 11. kola Superlige ne priča se o fudbalu, već isključivo o suđenju. Posle spornih situacija na utakmicama Napredak – Crvena zvezda i Partizan – Voždovac bilo je nekoliko tema za duboku analizu, a idealan sagovornik za rešavanje “nejednačina” je priznati fudbalski sudija Radivoje-Raka Đurović.

Nekadašnji arbitar i bivši član Sudijske komisije FSS je bio jasan u analizi spornih situacija. Prvo je pričao o meču u Kruševcu gde je Crvena zvezda slavila sa 1:0 pogotkom Marka Marina u 97. minutu iz slobodnog udarca. Pravdu je delio Bojan Nikolić.

- Penal za Zvezdu nije postojao. Lepo se videlo da je Ben izgubio kontrolu nad loptom i da se spotakao o igrača domaćina. Apsolutno, nije bilo najstrože kazne. Kod situacije na početku utakmice, vidi se na snimku da je igrač Napretka namerno udario Bena. Ni tu nije bilo dileme, trebalo je Zvezda da dobije jedanaesterac, a da igrač domaćeg tima bude isključen. Neverovatno je da to sudija to nije video – rrekao je Đurović za Maxbetsport.

Vatru u Humskoj je raspalio sudija Momčilo Marković, a u Partizanu grme zbog penala za Voždovac u prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0.

- Nema ni govora o penalu. Lepo se vidi da je igrač iscenirao jedanaesterac. Nije bilo kontakta. Kada je Stojković bio blizu lopte, Stanisavljević je pao. Čini mi se da je bilo namere da padne. Neverovatno je da igrači u takvim situacijama, kada mogu da daju gol, odluče da pokušaju da isceniraju. Mislim da bi FSS trebalo da uvede pravilo da se naknadno gledaju snimci i da se na osnovu njih kazne igrači koji svesno žele da prevare sudiju i iznude najstrožu kaznu.

Đurović je zatim zaključio.

- Posle izjednačenja Partizana, bila je situacija u šesnaestercu gostujućeg tima, kada su fudbaleri domaćeg tima tražili penal. Bilo je sumnjivo, kao i pre drugog gola Voždovca, moglo je da bude nove najstrože kazne za goste. Mnogo grešaka… Ovde kod nas misle da UEFA to ne vidi, ali… Sve se prati – zaključio je Đurović.


Komentari