IDU MILUNOVIĆ, DEGENEK, NJEGOŠ, BOAĆI, PAVKOV, VUKANOVIĆ, BEN… ZVEZDA ČEKA ROUZA, DRAGOVIĆA I ŠPICA… Biće to paklen prelazni rok!

    foto: FK CZ/Printskrin
    Podeli
  • IDU MILUNOVIĆ, DEGENEK, NJEGOŠ, BOAĆI, PAVKOV, VUKANOVIĆ, BEN… ZVEZDA ČEKA ROUZA, DRAGOVIĆA I ŠPICA… Biće to paklen prelazni rok!

Crvena zvezda završava sezonu kup utakmicom protiv Rada, ali počinje i aktivnosti oko pojačanja za prolećni deo sezone jer je plan da se ekipa pojača za duel šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana.

Seku Sanogo je prema proceni sportskog sektora ipak doneo ekipi potreban kvalitet na sredini terena i krenulo se u realizaciju njgovog permanetnog preseljenja u Ljutice Bogdana, mada su oko njegovih mogućnosti i igara mišljenja i dalje podeljena. Al Itihad ima ugovor sa vezistom iz Obale Slonovače do juna 2022, ali su i Arapi i Sanogo voljni da ga raskinu. Zvezda nudi dvogodišnji ugovor vredan milion evra. Na poziciji zadnjeg veznog traži se još jedan igrač, ako ode Njegoš Petrović možda i dvojica, Mirko Topić iz Vojvodine se ponovo pominje u kuloarima, a izvenso je da iz Grafičara dolaze Ričard Odada i Nikola Stanković.

Nemanja Milunović je po ocenama bio najbolji štoper grupne faze Lige Evrope, ali će on kao i Miloš Degenek opet u inostranstvo ako se finalizuju ponude iz Rusije i Arabije. Crveno-beli ne odustaju od štopera Arisa Lindzija Rouza kome solunski klub neće praviti probleme da promeni sredinu za obeštećenje od 500.000 evra. Francuz poreklom sa Maricijusa je već godinu dana pod lupom sportskog sektora. Na Marakani očekuju i Aleksandra Dragovića iz Bajera, ali je izvesnije da će ga dočekati na leto. Imaju Duška Tošića slobodnog...

Traži Zvezda na tržištu levog beka kvaliteta Milana Rodića. I još ga nisu pronašli, mladi reprezentativac iz Vojvodine Mladen Devetak je u nekom izboru, u Grafičaru igra Uroš Blagojević i možda je sada šansa da se u potpunosti priključi ... Dijego Falćineli je opravdao očekivanja, ali se traži još jedan napadač s obzirom na to da Ričmondu Boaćiju ističe ugovor a da Milan Pavkov ne uživa poverenje trenera Dejan Stankovića. Nikola Krstović vreba priliku, nadolaze Burmaz i Lazetić...

Dakle, bičće promenade na Marakani i ove zime. Mora Zvezda da obezbedi budžet a spisak onih koji mogu da odu je popriličan. Mirko Ivanić je na meti Mejnca, štoperi Milunović i Degenek azijskih ekipa, Njegoš Petrović je zapao za oko Anderlehtu, Olimpijakosu, ponude stižu i za Gelora Kangu, El Fardu Bena, Milana Rodića. Boaći i Pavkov su na izlaznim vratima, verovatno Veljko Simić i Aleksa Vukanović. Neće ih svi zalupiti "sa one strane", ali sigurno je da će biti opet promena u igračkom kadru.

U Zvezdi se nadaju da će i Aleksandar Katai biti fit do Milana, ali u svakom slučaju neće dozvoliti crveno-beli da na megdan Italijanima u šesnaestini finala Lige Evrope izađu u slabijem sastavu nego što su ga imali jesenas.

Direktno.rs

Komentari