JOKAN I KRASIĆ UBEĐENI DA ORLOVI MOGU SRUŠITI PORTUGAL! Moćni su Ronaldo i ekipa, ali i Srbija ima brutalne igrače!

    foto: FSS
    Podeli
  • JOKAN I KRASIĆ UBEĐENI DA ORLOVI MOGU SRUŠITI PORTUGAL! Moćni su Ronaldo i ekipa, ali i Srbija ima brutalne igrače!

Bivši fudbaler Srbije, Miloš Krasić, pohvalio je u razgovoru za Novosti, igru Orlova pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija, koje u nedelju očekuje jedan od najvažnijih mečeva ove decenije, u kom će ulog biti odlazak na Mundijal iduće godine u Kataru.

- Smatram da smo cele kvalifikacije dobro odigrali. Dolaskom Piksija krenula je prava igra, napravljena je sjajna atmosfera i mislim da je upravo on zaslužan za sve dobre stvari i odličnu selekciju. Momci su pokazali kvalitet, želju za dresom sa nacionalnim grbom. Bore se za svaku loptu, pokazali su da imaju samopouzdanja, kvalitet. Jednom rečju, oduševili su me. Zaista sam prezadovoljan kako je sve funkcionisalo u kvalifikacijama a znam da je to video i naš narod - rekao je Krasić, kog je publika obožavala dok je nosio dres sa nacionalnimk grbom.

Krasić je uveren da "orlovi" znaju recept za uspeh u Lisabonu.

- Ronaldo i ekipa će na svom terenu krenuti ofanzivno, da što pre daju gol. Oni tako igraju, ali ja vreujem u našu odbranu. Ronaldo će imati dodatni motiv posle svega šta se dešavalo u Beogradu, znamo dobro koliko je opasan. Međutim, smatram da ne bi trebalo da se opsedamo bilo kojim igračem rivala, već da gledamo sebe, da nastupimo agresivno sa željom i elanom. Imamo i mi naše vrline, vrhunske igrače i kvalitet da napravimo podvig - upozorio je "srpski Pavel Nedved" na motiv Kristijana Ronalda da se dokaže baš protiv nas.

U prvi plan bivši reprezentativac stavlja činjenicu da su Tadić, Vlahović, Mitrović, kao i Sergej Milinković-Savić u sjajnoj formi

- Dokazuju se iz utakmice u utakmicu, sjajno igraju u svojim klubovima i sve to ponove u dresu Srbije. To je veoma važno a verujte, nije lako selektoru da za desetak dana uigra ekipu, postavi sve na svoje mesto i izvuče maksimum. Piksi je to napravio iskustvom i autoritetom - smatra Krasić.

Trener Šefild junajteda, Slaviša Jokanović govorio je za Sportklub o predstojećoj utakmici reprezentacije Srbije, koja u nedelju gostuje selekciji Portugalije u direktnom meču za plasman na Mundijal iduće godine u Kataru.

On je govorio i o svom odnosu sa selektorom Piksijem.

- Delili smo svlačionicu u državnom timu, družili se i tada i kasnije, po okončanju igračkih karijera, Piksi je navraćao u London, posećivao utakmice, bio uvek uz mene, kao i ja, uostalom, uz njega, gde god se bavio trenerskim poslom. Piksi je lider, vođa, za tren oka te osvoji, okupira, znalac, rođeni pobednik - poručio je strateg Šefilda.

Ističe da treba krenuti samouvereno po pobedu.

- Na njih smo računali od trenutka kada je startovala trka, verovali da ćemo da dođemo do šanse u poslednjoj utakmici, otud ono što je dosad urađeno zaslužuje pohvale. Stalno se naglašava da rezultat sve pokriva, ne zaboravimo, takođe, da je Srbija imala i igru na tom putešestviju. Plus preko potrebni ambijent. Ohrabrujuće. Gde ćete većeg podsticaja za ono što sledi? Idemo da pobedimo Portugal. - zaključio je Jokanović.

Ništa novo neće se reći ako se konstatuje da domaćin pripada evropskom kremu, portugalski reprezentativci igraju u vodećim klubovima i tamo predstavljaju glavne poluge?

SD

Komentari