KATAR NIJE MERILO, ALI... ORLOVI, RASTURITE TAKO I PORTUGAL PA DA VAM PROREDIMO DOČEK! Srbija spremna za izazov godine?!

    foto: FSS
    Podeli
  • KATAR NIJE MERILO, ALI... ORLOVI, RASTURITE TAKO I PORTUGAL PA DA VAM PROREDIMO DOČEK! Srbija spremna za izazov godine?!

Fudbaleri Srbije dočekali su Katar u prijateljskom meču. "Orlovi" su nadigrali rivala u drugom poluvremenu, te su zasluženo puleni Dragana Stojkovića upisali pobedu 4:0 (1:0)

Ali Almoez je u 13, a potom i 23. minutu meča dobro pripretio golu Srbije, a mladi Vanja Milinković-Savić fantastično je reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Kada je izgledalo da će mreže mirovati na poluvremenu, da tako ne bude potrudio se Saša Lukić. Fudbaler Torina upisao je prvi gol u dresu seniorske selekcije Srbije.

Radonjić je prošao fantastično po boku, zavrnuo je loptu na peterac, a golman gostiju odbija loptu, međutim, pravo do Lukića koji ju je plasirao pod prečku.

Stojković je na poluvremenu napravio četiri izmene. Zaigrala je naša reprezentacija sa dva napadača, a to je dalo rezultat.

Luka Jović je odlično reagovao u 52. minutu, nakon što je Sergej Milinković-Savić napravio višak na boku i poslao loptu do napadača Reala, a njemu kao da se zalepila lopta za nogu, prevario je čuvara, napravio dovoljno prostora za šut i uvećao prednost "orlova".

Nije se još na semaforu "Marakane" promenio rezultat, a pre nego što je upisano ime strelca drugog gola, odmah je usledio i treći. Dušan Vlahović je iskoristio odličnu loptu Nemanje Radonjića, razmenili su dupli pas on i Sergej, a celu situaciju odlično je ispratio napadač Fiorentine koji je uvećao prednost Srbije na 3:0.

Proradila je italijanska veza u 84. minutu meča. Dušan Vlahović je povukao po levoj strani, isprva je njegov pas ka Sergeju bio blokiran, a potom pronalazi usamljenog Milinković-Savića kome nije bilo teško da uveća prednost na 4:0.

Srbija je pokazala da je spremna i raspoložena za izazov godine koji naše fudbalere očekuje ove nedelje od 20.45 u Lisabonu protiv Portugalije. Ulog u tom meču biće odlazak na Svetsko prvenstvo sa prve pozicije.

SRBIJA - KATAR 4:0 (1:0)

(Lukić45+1', Jović 52', Vlahović 53', S. Milinković-Savić 84')

Komentari