KOSAN RASTOČIO VEČITE! SADIK NEMA POJMA, A ZVEZDA NEMA NI TIM, NI IGRU! Kad to kaže najbolji fudbalski stručnjak u Srbiji onda je sve jasno!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • KOSAN RASTOČIO VEČITE! SADIK NEMA POJMA, A ZVEZDA NEMA NI TIM, NI IGRU! Kad to kaže najbolji fudbalski stručnjak u Srbiji onda je sve jasno!

Bivši trener Crvene zvezde, Milorad Kosanović, izazvao je veliku pažnju najavom večitog derbija. Kosanović je tada rekao da Crvena zvezda ima velikih problema u napadačkoj liniji, a Umara Sadika opisao kao „snažnu skalameriju od dva metra“.

Nakon pobede crno-belih i plasmana u finale Kupa Srbije Kosanović je dao svoju analizu meča.

- Govorio sam, ako Partizanu daš prostor u 40 metara ispred vašeg gola u problemu si. Umar Sadik ne zna ništa, tehnički je skroz neobučen. Međutim, on je neprijatan, nezgodan, snažan i brz i kad mu daš taj prostor samo je pitanje kada će da probije. Da je igrao Filip Stevanović bilo bi još opasnije. Pa još Asano, Natho, Suma. Njima ne smeša daš prostor da krenu da se zaleću od centra, a oni su to radili 90 minuta. Kada im to ne daš, da imaju četvoricu u trku prema tvom golu onda Partizan ne može ništa - rekao je Kosanović za Mozzartsport.

- Nisu oni cvećke, imaju slabosti. Kada im zatvoriš poslednjih 40 metara, onda više nema igre, onda Strahinja Pavlović mora da ulazi u igru i Partizan ima muku, odbrana se raspadne.

Zvezda je najveću grešku napravila u selekciji igrača.

– Umesto da praviš tim i igru, ti razigravaš 30 igrača. Na kraju ni tima ni igre. Džaba titula, znamo svi da sve što vredi u Srbiji je u Zvezdi i Partizanu. I još kad dodaš te strance, prevelika je to razlika u odnosu na ostale. Ali Zvezda nije igrala fudbal, čak ni u Ligi šampiona, mada se njom pokrivala. To nije fudbalski razvoj, to nije fudbal. Samo to niko nije smeo da kaže, čim nešto kažeš odmah te napadnu sa svih strana.

Kosanović dodaje da ne treba previše kritikovati Dejana Stankovića.

- On je dobar dečko, ima iskustvo igranja u jakoj ligi i sa jakim igračima, ali za ovaj posao ti treba i novo iskustvo. Izguraće on sve ovo, samo neka ćuti i radi. Samo neka ozbiljno radi na sebi, da ne sluša druge dok ga tapšu po ramenima i biće to dobro.

SD

Komentari