LOV NA SRPSKE BISERE OD 160 MILIONA EVRA! Petorica "orlova" imaju ponude nekog od klubova bivših prvaka Evrope!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • LOV NA SRPSKE BISERE OD 160 MILIONA EVRA! Petorica "orlova" imaju ponude nekog od klubova bivših prvaka Evrope!

Počeo je letnji prelazni rok na Starom kontinentu, samim tim je i krenula sezona lova na srpske bisere.

Mada je pijaca tek proradila, petorica "orlova", Sergej Milinković-Savić (25), Filip Kostić (27), Nikola Milenković (22), Luka Jović (22) i Mijat Gaćinović (25) nalaze se na meti velikana, i praktično svako od njih ima ponudu jednog od bivših prvaka Evrope. Zajedno, ova kolekcija fudbalskih dragulja vredi skoro 160 miliona evra, po "Transfermarktu".

Najduži red je za potpis ili bar pozajmicu Jovića iz "kraljevskog kluba". Najžešće je u akciju dovođenja krenuo sedmostruki osvajač Kupa ili Lige šampiona Milan, ali su se kasnije u trku uključili premijerligaši Lester i Njukasl, bundesligaš Herta, francuski Monako, i od juče i Sevilja.

- Jović je najbliži Milanu. U pitanju je dvoipogodišnja pozajmica sa opcijom otkupa na kraju. U ovom momentu, problem u pregovorima predstavlja samo plata srpskog fudbalera, koji u Realu zarađuje blizu pet miliona evra po sezoni - navode italijanski mediji.

Kao i u svakom prethodnom prelaznom roku, oko Milinković-Savića se podiže prašina i pominju se astronomske cifre. Zainteresovani su i Mančester junajted i PSŽ, iako je SMS pre nekoliko dana rekao da će ostati u Laciju, jer je sanjao da u dresu tog kluba nastupa u Ligi šampiona.

Odličnu sezonu u Ajntrahtu trebalo bi da naplati Kostić. Klub iz Frankfurta je spreman da proda levo krilo za 30 miliona evra, a potencijalne destinacije su Inter i Monako.

Krupan korak u karijeri mogao bi da napravi i Milenković. Mladi defanzivac je prerastao Fiorentinu, i kako pišu Italijani, nekadašnji fudbaler Partizana je u pregovorima sa Milanom.

Na listi srpskih igrača koje žele bivši prvaci kontinenta je i Gaćinović. Univerzalca Ajntrahta hoće francuski velikan Marselj, koji ima nameru da ga upari sa zemljakom Nemanjom Radonjićem.

Golman srpske reprezentacije Marko Dmitrović (28) jedan je od trojice kandidata za prelazak u Atletiko, koji traži rezervnog čuvara mreže, budući da je Jan Oblak neprikosnoven. Pored našeg asa, koji je član Eibara, u igri su i Španac Roberto Himenez (34) iz Vest Hema i Portugalac Hoze Sa (23) iz Olimpijakosa.

TOP 5 SRBA

Jović (2019, Ajntraht-Real) 60

Matić (2017, Čelsi-Junajted) 44,7

Marković (2014, Benfika-Liverpul) 25

Milošević (2000, Saragosa-Parma) 25

Mitrović (2018, Njukasl-Fulam) 24,7

* Najveći srpski transferi.

Novosti.rs

Komentari