MA TAKO JE, BRE! ZVEZDA I PARTIZAN ĆE MORATI DA NA TERENU IMAJU DVOJICU MLAĐIH OD 21! Dosta su nas davili polovnim strancima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MA TAKO JE, BRE! ZVEZDA I PARTIZAN ĆE MORATI DA NA TERENU IMAJU DVOJICU MLAĐIH OD 21! Dosta su nas davili polovnim strancima!

Koliko će proširena Superliga od 20 i Prva liga od 18 klubova doprineti kvalitetu i regularnosti ova dva ranga takmičenja, tek ćemo da vidimo. Skeptici su odavno rekli svoje, ljudi koji vode domaći fudbal takođe, pa ostaje samo još da Izvršni ili Odbor za hitna pitanja FSS, praktično, aminuje predlog Skupštine Zajednice Superlige i Prve lige Srbije od pre nekoliko dana.

Na Izvršnom odboru naše kuće fudbala biće razmatran i predlog po kojem će u Propozicijama takmičenja od sledeće sezone da stoji i stavka da u startnim postavama na jednom meču moraju da budu najmanje po dvojica fudbalera starosti do 21 godine. Zanimljivo je da je ovo pravilo već bilo na snazi u tekućoj sezoni Prve lige Srbije.

Pošto je u nekim zemljama ovo pravilo bilo podvrgnuto ruglu i "lovilo se u mutnom", tako što bi se mladi igrači izvodili iz igre već kod prvog auta ili prekršaja, sada će u Srbiji oni izgleda morati da igraju najmanje po jedno poluvreme. Nema sumnje da se ovde radi o promociji mladih igrača koji će praktično biti više u fokusu selektora mlade reprezentacije, a taj posao trenutno obavlja jedan od najboljih srpskih mladih trenera Ilija Stolica.

Drugi predlog koji će se pojaviti pred IO FSS odnosiće se na broj igrača u protokolu pre svakog meča. Umesto dosadašnjih 18, odnosno 11 startera i sedam izmena, od sledeće sezone vrlo verovatno ćemo gledati čak 23 fudbalera, a ovo pravilo je još pre nekoliko sezona uvedeno i koristi se u italijanskoj Seriji A.

STRANCI

U PROTOKOLIMAsuperligaških timova trenutno na terenu sme da budu najviše četvorica inostranih igrača. Pravilo se menjalo, bilo ih je ranije i šeastorica, a nije prošao predlog Zvezde od pre skoro godinu dana o čak osmorici stranaca.

Novosti.rs


Komentari