MEČEVE PREKIDAJU ZBOG KOKEZE, A U PAZARU POZIVAJU NA LINČ SRBA VREĐAJU SRBIJU, DELEGATA NOKAUTIRAJU… I NIŠTA! Dokle ćemo ovo trpeti?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MEČEVE PREKIDAJU ZBOG KOKEZE, A U PAZARU POZIVAJU NA LINČ SRBA VREĐAJU SRBIJU, DELEGATA NOKAUTIRAJU… I NIŠTA! Dokle ćemo ovo trpeti?!

Trener Sinđelića Dragan Đukanović revoltiran je ponašanjem publike u Novom Pazaru, gde je njegov mladi tim doživeo linč.

Slavio je Sinđelić kraj Jošanice golom Jokovića u 82. minutu i napravio senzaciju kola, ali je fudbal ostao u drugom planu. U prvi plan izbilo je nesportsko ponašanje navijača Novog Pazara koji su vređali državu Srbiju, Srbe i raznim predmetima gađali učesnike meča 16. kola Prve lige Srbije. Delegat utakmice Predrag Milivojević pogođen je flašom u glavu i 15 minuta mu je ukazivana pomoć.

Sve to za HotSport je ekskluzivno otkrio trener beogradskog Sinđelića Dragan Đukanović.

– Sa ljudske strane sam veoma iziritiran i odlučio sam da kažem sve o dešavanjima u Novom Pazaru, jer to prevazilazi granice normalnog i sportskog. Neverovatno je da u državi Srbiji neko 15 do 20 minuta skandira ‘Ubij Srbina’ i ‘Zakolji Srbina’. Vređali su nas, vikali nam da smo ‘cigani’. Delegata su flašom pogodili u glavu, pao je na pod pored mene, lekari su mu 15 minuta ukazivali pomoć. Doživeli smo linč u Novom Pazaru u koji smo otišli sa 13 igrača od kojih čak sedam ima manje od 20 godina. Možete misliti kakav je to utisak ostavilo na njih. Mene su pogodili u leđa sa punom konzervom ‘Koka-kole’. Razočaran sam kao čovek – kaže Đukanović.

Iz Sinđelića su od glavnog sudije Nebojše Zeljkovića tražili da prekine utakmicu, ali on to nije ‘smeo’ da uradi.

– Tražili smo od sudije da se utakmica prekine, a odgovor sam dobio ‘kako ćemo živi izaći odavde’. Iz grada u našoj zemlji! Zemlji u kojoj se utakmice prekidaju kada neko vređa predsednik FS Srbije Slavišu Kokezu, a to se ne uradi kada se vređa Srbija i njen narod. Ta država ovim povodom ne radi ništa. Razočaran sam, dva policajca su nas čuvala kod klupe i jedan je stajao na ulazu, pojačanje je stiglo tek kad smo pobedili i krenuli nazad.

Dragan Đukanović je takođe istakao da su čelni ljudi FK Novi Pazar bili korektni, a da su igrači Emir Lotinac i Irfan Vusljanin stali u njihovu zaštitu.

– To juče nije bio sport, bilo je pitanje života i smrti. Novi Pazar kao klub sa sportske strane je bio korektan, zaštitili su nas. Pre svega fudbaleri Emir Lotinac i Irfan Vusljanin koji su sa mnom radili u OFK Beogradu. To su sjajni momci, hvala im – istakao je Đukanović za HotSport.

Pored svog pritiska i atmosfere na ivici ‘eksplozije’, Sinđelić je pobedio na ‘vrućem’ gostovanju.

– Verovatno je proradio inat kod ovih momaka. Nismo dozvolili da sila pobedi, nismo želeli da se predamo. Pobedili smo najbolji tim u ligi, to su tamo sjajni fudbaleri, odličan trener. Ali, i dalje ostaje gorak utisak svega što se dešavalo oko ‘travnatog tepiha’.

Hotsport/Teleks.info

Komentari