MILOJEVIĆ: NE DIRAJTE VAN LA PARU, njemu treba samo vremena! Uvukao se nemir u naše redove u poslednjim mečevima, IZVUKLI SMO POUKE!

    foto: FK Crvena Zvezda
    Podeli
  • MILOJEVIĆ: NE DIRAJTE VAN LA PARU, njemu treba samo vremena! Uvukao se nemir u naše redove u poslednjim mečevima, IZVUKLI SMO POUKE!

Šef stručnog štaba beogradskih crveno-belih Vladan Milojević zatražio je od fudbalske javnosti, ali I Delija da imaju strpljenja sa Van La Parom!

– Crvena zvezda je izuzetno zahtevan klub i očekivanja su jako velika. Van La Para je došao na kraju prelaznog roka, mi smo ga skautirali i gledali. Ovde ljudi smatraju da ako igrate fudbale možete istog trenutka da se snađete, jer svuda se igra fudbal. Ipak, nije sve isto. Novi je ambijent, nema vremena za prilagođavanje i ako se ne desi da neki igrač ne odigra odmah odlično nastaju problemi u medijima. To nam se desilo i prošle godine krajem prelaznog roka kada smo imali teške utakmice u Ligi šampiona, usledio je i večiti derbi, neki igrači nisu odigrali na svom nivou i odmah je ispalo da smo promašili sa kupovinom. Mnogo rano donosimo zaključke, hajde da damo igračima malo više prostora i vremena da se prilagode. Nije baš tako lako promeniti sredinu. Biću strpljiv sa Van La Parom, naravno da može bolje, u to sam ubeđen, samo mu treba dati vremena za adaptaciju. Biću posebno strpljiv.

Osvrnou se i na fudbalerima koji su stigli iz Napretka u Crvenu Zvezdu.

– Znate da ne volim da pričam o pojedincima. Došli su ovde jer zaslužuju da nose dres Crvene zvezde. Vukanović je postigao gol protiv Jang bojsa, Vulić protiv Olimpijakosa. Obojica su jako kvalitetni, na njima je da rade i da, kada god dobiju šansu je iskoriste. U timskom duhu uvek jedan igrač iskoči. Prošli put je to bio Vulić, možda će ponovo on, a možda neko drugi. Bilo ko da dobije šansu daje maksimum, to je profesionalizam i nešto što me posebno raduje.

Milojević je govorio i o fizičkom stanju napadača Milana Pavkova.

– Milan je imao problem sa povredom koju je obnovio. Procenili smo da nije bio sto posto spreman za utakmicu sa Olimpijakosom. Malo sam se i plašio te povrede, zbog intenziteta povrede, ali sada verujem da je sve u redu tako da će verovatno biti u konkurenciji za utakmicu.

Poziv fudbalske reprezentacije Srbije, nakon Pavkova, Milunovića i Gobeljića, dobio je i levi bek crveno-belih Rodić.

– Uvek sam srećan kada moji igrači nastupaju za svoje reprezentacije, to je kruna svega. San svakog fudbalera je da nosi dres svoje zemlje i da čuje svoju himnu. Jako sam ponosan što Crvena zvezda ima četvoricu reprezentativaca, oni to zaslužuju. Siguran sam da će poziv opravdatit igrama i ponašanjem. Savetovaću ih da se ponašaju kao i u svom klubu – poručio je Milojević.

Posebna tema bio je i meč protiv Napretka koji je na programu u nedelju u 16 sati.

– Očekuje nas gostovanje iz domena najtežih u Superligi. Imam samo reči hvale za Napredak kao klub i Kruševac kao grad u kome vlada lokal patriotizam. Na gostovanjima je atmosfera uvek jako uzavrela. U ovom prelaznom roku Napredak je promenio trenera, a i igrački kadar je dosta drugačiji. Ambiciozni predsednik kluba Marko Mišković je uradio dosta toga dobrog tim promenama. Dosta igrača koji su bili nosioci igre napustili su klub, dvojica od njih, Vulić i Vukanović pojačali su naše redove prošle zime. Doveli su svežu krv, jako kvalitetne igrače koje predvodi trener Roganom, koji se ubraja u plejadu najboljih u Srbiji. Bez obzira na nekoliko lošijih partija, igra Napretka koju smo videli je na zavidnom, visokom nivou. Imaju talentovane, veoma brze igrače, zna se tačno ko šta radi na terenu. Upravo zato nas očekuje težak meč – rekao je Milojević i nastavio:

– Mi ćemo se spremiti na najbolji mogući način. Imali smo nekoliko kadrovskih problema, jer je nekoliko igrača napao virus, tako da ćemo videti na koga ćemo moći da računamo. Najozbiljnija situacija je sa Kanjasom, videli ste da je on ranije napustio teren zbog otečenog zgloba. Jako nam je bitna utakmica, prioritet nam je prvenstvo. Znate da smo se dosta istrošili nakon susreta sa Olimpijakosom, ali ćemo se bez sumnje dobro spremiti i pružićemo dobru partiju sutra. U Kruševcu je uvek lepo igrati, lep je termin, nedelja popodne, tako da pozivam navijače, posebno naše Delije, da dođu u što većem broju. U poslednje vreme zaista su interesantni mečevi između napretka i Crvene zvezde, tako da verujem da će uživati.

Šef stručnog štaba analazirao je i prethodne utakmice svoje ekipe.

– Uvukao se nemir u naše redove, ne možete u svakom trenutku u životu sve da imate. U životu gledam na stvari tako da problemi ne postoje, postoje samo iskušenja. Bili smo na ozbiljnom iskušenju, ali uvek kada se tako nešto desi postoji ozbiljan razlog za to. Kada god se ne što loše desi tako je trebalo da bude. Ako možete da izvučetepouku iz toga odlično, a ako ne onda ste u problemu. Dosta smo pouka izvukli, idemo dalje. Svi bismo voleli da sve ide kako treba, ali nekda su i u sportu i u životu iskušenja neophodna, kako biste mogli da izvučete pouke – jasan je Milojević.

Crvena Zvezda/Teleks.info


Komentari