MILOJEVIĆ: Očekujem pobedu! MILOŠEVIĆ: Nije "biti ili ne biti"!

Treneri Zvezde I Partizana izneli očekivanja pred 160 većiti derbi.

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MILOJEVIĆ: Očekujem pobedu! MILOŠEVIĆ: Nije "biti ili ne biti"!

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je, pred 160. večiti derbi protiv Partizana, da očekuje da se njegov tim izdigne posle poraza od Čukaričkog, pruži odličnu partiju i pobedi.

"Ne znam šta bih mogao da dodam ili oduzmem za derbi, vrlo je bitna utakmica sa svih aspekata, takmičarskog i prestiža. Nijedan večiti derbi ne može da se gleda samo na osnovu bodova, ima svega. Očekujem da odigramo dobru utakmicu i pokažemo reakciju posle Banovog brda", rekao je Milojević na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Čukarički, bivši Milojevićev klub, u prošlom kolu prekinuo je Zvezdin niz od 57 utakmica bez poraza.

"Na Banovom brdu kada sam rekao 'raspad sistema', mislio sam da dosta stvari nije funkcionisalo u toku meča, više u žargonu. Uvek sam iskren prema igračima, za sebe sam samokritičan i razgovarali smo. Sve ostaje u svlačionici i na taj meč stavili smo "ad akta".

On je dodao da će protiv Partizana posebno važan biti početak meča, odnosno prvih 15 minuta.

"Napominjemo i pričam o tome, nije tabu tema. Puno stvari ima, tu je i psihološka priprema... Derbi je jako nepredvidljiv i niko ne može da kaže kako će da bude. Može mala greška da se desi i odluči. Nisam spreman bilo šta da prognoziram, već se nadam da ćemo biti bolji nego u prethodnim mečevima".

Zvezda će u derbiju biti bez prvog centarfora, Ričmonda Boaćija, zbog povrede.

"Tenzija uvek postoji, ne znam da li je i jedan dan bio bez pritiska i tenzije, nekad manjih razmera, nekad većih", poručio je Milojević, koji nije želeo da se bavi suđenjem u najavi meča, nakon što je u prethodnom derbiju imao mnogo zamerki.

Milojević je izneo i niz pohvala na račun kolege iz Partizana Save Miloševića.

"Znam ga dugo, radio je jako dobar posao u FSS, a sada je odlučio da bude trener. To nije ništa novo, sve su nijanse u fudbalu, imao je fantastičnu igračku i verujem da će istu imati i trenersku karijeru", zaključio je Milojević, uz čestitke košarkašima na tituli u ABA ligi, ali i navijačima u humanitarnoj akciji prikupljanja više od 900 jedinica krvi.

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević pred 160. večiti derbi protiv Crvene zvezde rekao je utakmica specifična, ali da "nije biti ili ne biti".

"Naša situacija je i dalje jako komplikovana, ali trudimo se da je iz nedelje u nedelju popravljamo. Poslednja utakmica u Nišu možda predstavlja rezultatski korak unazad, ali mislim da je ekipa u dobroj meri odgovorila na sve ono što smo tražili. Okrećemo onome što nam dolazi. Ova utakmica je jako mnogo bitna za nas. Posle toga imamo još četiri da obezbedimo izlazak u Evropu, što je najbitnije za nas. Utakmica ima svojilu specificnu težinu, ali nije biti ili ne biti", rekao je Milošević na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Milošević je upitan i da li se seća poslednjeg derbija kada je bio igrač.

"Nemam pojama koji mi je bio poslednji derbi. Ne volim statistku, svoju karijeru sam arhivirao. Znam šta derbi predstavlja, on je bez obzira na stanje na tabeli i stanje u klubovima uvek poseban. Atmosfera i pritisak se osećaju. Često se događalo da ono što zamislite pre derbija, da ne ostvarite na samoj utakmici. U dobroj meri će i sutra biti tako. U derbijama odlučuju neke druge stvari, a ne nekakva taktička rešenja".

Milošević nije žele da komentariše suđenje i izbor Novaka Simovića za glavnog sudiju.

Partizan i Crvena zvezda u večiti derbi ulaze posle poraza od Radničkog, odnosno Čukaričkog.

"Te dve utakmice u prethodnom periodu koje smo igrali sa Zvezdom mogu da pomognu, jer je ekipa pokazala da mogu da izađu na kraj. Ova dva poraza neće uticati ni na nas ni na Crvenu zvezdu. Ko se odupre pritisku, taj će biti u prednosti. Znam šta navijači očekuju. Ne znam dali ćemo da osvojimo Kup, ali mi moramo da obezbedimo učešće u Evropi. Ako osvojimo Kup to će biti bonus, a igrači i ja smo dužni da obezbedimo Evropu", rekao Milošević.

Vezni igrač crno-belih Goran Zakarić istakao je da uz borbenost i agresivnost njegov tim može da se nada dobrom rezultatu.

"U prethodna dva derbija smo pokazali kvalitet, nadam se da ćemo se i sutra pokazati u istom sjaju. Mislim da nije bitno stanje na tabeli. Moramo biti maksimalno koncentrisani, od prve do poslednje sekunde. Ako ispoštujemo ono što šef od nas traži, možemo bit zadovoljni", rekao je Zakarić.

Meč između Crvene zvezde i Partizana igra se u četvrtak od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

RTS/Teleks


Komentari