MITAR SPASAO SRBIJU, TUMBAKOVIĆ "MEŠAO KARTE" PROTV PARAGVAJA! Ovo nije dobro, sa ovakvom igrom EP ĆEMO GLEDATI NA TV!

    foto: printskrin
    Podeli
  • MITAR SPASAO SRBIJU, TUMBAKOVIĆ "MEŠAO KARTE" PROTV PARAGVAJA! Ovo nije dobro, sa ovakvom igrom EP ĆEMO GLEDATI NA TV!

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Paragvaj rezultatom 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Kruševcu. Pobedonosni pogodak postigao je napadač Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

Selektor Ljubiša Tumbaković je malo "promešao karte", delom i što nije mogao da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca (Dušana Tadića, Nemanje Matića, Nikole Milenkovića i Sergeja Milinković-Savića).

Aleksandar Kolarov igrao je na poziciji štopera, a priliku dobili igrači koji ne predstavljaju okosnicu tima, poput Predraga Rajkovića, Stefana Mitrovića i Nemanje Miletića.

Paragvajci su bolje otvorili meč u Kruševcu i napadali u uvodnom delu meča, ali se nakon petnaestak minuta naš tim oslobodio pritiska i počeo da preti.

Najagilniji u napadu bili u Nemanja Radonjić, Filip Mladenović i Adem Ljajić, koji je u 25. minutu pogodio prečku.

Srbija je bila bolji rival, ali nije mogla do gola i na pauzu se otišlo bez pogodaka, da bi na startu nastavka Paragvajci malo pomogli. Migel Almiron je pokušao da inscenira penal i dobio drugi žuti karton, pa su "orlovi" imali više od 35 minuta imali igrača više.

I pored brojčane prednosti nisu uspevali da probiju bedem gostiju sve do nadoknade vremena, kada je Mitrović sjajno skočio posle centaršuta Rodića sa levog boka i postigao svoj 29. gol u nacionalnom dresu.

Našu selekciju u ponedeljak očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, kada će na programu biti gostovanje Litvaniji od 20.45.

RTS/Teleks.info

Komentari