MITROGOL PIŠE ISTORIJU, ALI JE I UPLAŠIO NAVIJAČE SRBIJE! Orlovi razbili Šveđane, brutalna igra Piksijevih pulena!

    foto: Fotoilustracija/FSS
    Podeli
  • MITROGOL PIŠE ISTORIJU, ALI JE I UPLAŠIO NAVIJAČE SRBIJE! Orlovi razbili Šveđane, brutalna igra Piksijevih pulena!

Aleksandar Mitrović ne prestaje da oduševljava u dresu reprezentacije Srbije bez obzira koja je vrsta takmičenja u pitanju.

Još jednu blistavu partiju demonstrirao je večeras na ''Marakani'', gde je upisao het-trik protiv Švedske u Ligiu nacija. Srbija je pobedila Vikinge 4:1!

Mitrogol je sioju kanonadu započeo je u 18. minutu na centaršut Živkovića sa desne strane, a u finišu prvog poluvremena postigao je još jedan gol glavom, ali posle centaršuta Tadića iz kornera sa leve strane.

Srbija je tada povela sa 2:1, a na Mitrovićev het-trik čekalo se do 50. minuta kada mu je savršeno asistirao Vlahović, a naš najbolji strelac izbegao ofsajd zamku i pogodio za 3:1.

Sa ova tri gola Mitrović je stigao do ukupno 49 postignutih golova za Srbiju u 75 odigranih mečeva. On je najbolji strelac našeg nacionalnog tima svih vremena, a na listi strelaca iza njega su Stjepan Bobek sa 38, Blagoje Marjanović, Milan Galić i Savo Milošević sa po 37 postignutih golova.

Ali. ono što nas brine posle svega jeste situacija iz 72. minuta kada je Lindelof neoprezno startovao na Mitrovićev zglob, a problem je što je potom naš reprezentativac doskočio na tu nogu. Osetio je bol, a selektor Stojković ništa nije želeo da rizikuje i odmah je uveo Uroša Račića umesto Mitrovića.

Poslednji gol prava je bravura Saše Lukića, koji je postogao gol za tv špice! Primio je iskosa loptu, pogledao gde je Golman, a onda je usledio snajperski projektil. Golman Šveđana samo je pogledom ispratio loptu!

Sportske/Informer

Komentari