MOŽE LI JASNIJE! ZVEZDA NIJE DALA GOL ČETIRI UTAKMICE PROTIV PARTIZANA! Stankovićeva analiza govori sve, gorka pilula iz koje...

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • MOŽE LI JASNIJE! ZVEZDA NIJE DALA GOL ČETIRI UTAKMICE PROTIV PARTIZANA! Stankovićeva analiza govori sve, gorka pilula iz koje...

Jubilarni 200. večiti derbi i to u polufinalu Kupa Srbije. Fudbaleri Partizana su na svom stadionu dočekali Crvenu zvezdu i pobedili je rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na utakmici delo je Bibras Natho u 58. minuta na asistenciju Umara Sadika koji je prethodno lažnjakom poslao Miloša Degeneka u pogrešnu stranu.

Trener Crvene zvezde, Dejan Stanković, jasno je apostrofirao krivca za poraz - sebe. Neuspeh je preuzeo na sebe i istakao da igrači nisu zaslužili velike kritike.

- Derbi nosi nešto svoje, kad se izgubi odigra se loše. Moglo je bolje, preuzimam totalno krivicu. Boli kad izgubiš derbi, ali se neću predavati. Žao mi je što nismo delovali kako smo očekivali, nismo dali gol četiri utakmice protiv Partizana, to je za ekipu i mene kao trenera jaka činjenica. Analiza pada u vodu, zahvaljujem navijačima što su došli u velikom broju - započeo je Stanković na konferenciji i dodao:

- Jedna utakmica može da iznedri i dobre i loše stvari. Napravili smo nekoliko dobrih i više individualnih grešaka, da li su to limiti ekipe - to je za analizu. Ovako vruće glave ispali smo iz kupa i to boli. Jako je gorka pilula, ne verujem da bih sutra promenio nešto, izveo bih isti sastav koji nije zaslužio ogromne kritike. Prihvatam da izgubim, jak šamar za mene, ali samo malo strpljenja i hrabrosti u igri. Da smo uradili ono što smo radili prethodna četiri meseca!

Trener Zvezde je rekao i svoj sud šta je bio presudan momenat derbija.

- Kad neko pobedi uvek je u pravu. Da kažem da je bilo 50 dugih lopti na Sadika, ne kažem da igrači nisu želeli, odlučio je mali detalj iz kojih je Partizan dao gol. Natho je izvanredan igrač, Njegoš je uradio ogroman posao, ali jedna lopta Natha - jedan gol. Ne slažem se da igrači nisu želeli. Da smo trebali tehnički bolje, trebali smo, ali požrtvovanje ne zameram - istakao je Deki i dodao da ga Savo Milošević nije iznenadio taktikom:

- Nije me iznenadio, želeo je direktnu igru! Nemam primedbi na suđenje, uvek ima tenzija, ali bio je muški derbi koji su odlučile sitnice.

SD

Komentari