MRKLEA, TI MISLIŠ DA SMO SVI SLEPI! Reći da Zvezda iz omladinske škole pravi igrače za prvi tim je bezobrazluk! DO JUČE STE IH PRODAVALI KAO…

    foto: FK Crvena Zvezda
    Podeli
  • MRKLEA, TI MISLIŠ DA SMO SVI SLEPI! Reći da Zvezda iz omladinske škole pravi igrače za prvi tim je bezobrazluk! DO JUČE STE IH PRODAVALI KAO…

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je da je ponosan na uspeh mladih fudbalera koji su plasmanom u osminu finala Lige šampiona potvrdili kvalitetan rad i ispisali istoriju.

Mrkela je naglasio i da je omladinska škola napravila veliki iskorak poslednjih godina i da je uspela i da stvara igrače za prvi tim, ali i da postiže izuzetne sportske rezultate.

- Uvek su postojale polemike šta je važnije: da se stvaraju igrači za prvi tim ili da se juri rezultat. U Crvenoj zvezdi formiranje igrača i rezultati idu ruku pod ruku, jer jedno bez drugog ne može. Ne mogu loši igrači da prave dobre rezultate. To je jedina istina. Naša škola je uspešna i u rezultatskom smislu, lideri su u ligama, omladinci igraju završnicu Lige šampiona, ali i po pitanju mladih igrača koji su iz škole priključeni prvom timu. U ovom trenutku iz škole u prvom timu imamo Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Marka Konatara. Da ne spominjem da su prethodnih sezona bili tu i Uroš Račić, Luka Adžić, Dejan Joveljić, braća Ivan i Luka Ilić… U svakom slučaju, svi ovi rezultati Omladinske škole i prvog tima podižu rejting i imdž kluba u Evropi i vraćaju nas tamo gde nam je mesto po tradiciji - zaključio je Mrkela.

Reći da Zvezda iz omladinske škole pravi igrače za prvi tim je bezobrazluk! Do juče ste ih prodavali kao…

Evo da te malo podsetimo ko su sve Zvezdina deca, a šansu su dobili na kašičicu, ili ste ih prodali i pre nego su zaigrali za prvi tim!

Dejana Joveljića pordali ste u Ajtraht za 4.000.000 evra, a igrao je tek toliko da može da kaže da je omirisao seniorski fudbal u Zvezdi. Šansu u seniorskom timu nije dočekao ni Aleksa Terzić. Talentovani levi bek prodat je Fjorentini za 1.500.000 evra.

Braća Ilić su otišli pre nego što su zaigrali za Zvezdu,

Desnokrilni igrač Luka Velikić pozajmljen je Valensiji za 800.000 evra, s mogućnošću otkupa od 1.000.000 evra.

Krilo/centarfor Njegoš Kupusović pozajmljen je nemačkom drugoligašu Aueu. Po isteku pozajmice, ukoliko žele da ga zadrže, moraće da plate Zvezdi milion evra.

Vezni igrač Bogdan Jocić je prodat Veroni, italijanski klub je platio crveno-belima 500.000 evra i na to su dodazti procenti od sledeće prodaje.

Sve njih su zamenili skupo plaćeni polovni stranci, koje jer sada Dejan Stanković odlučio da najuri iz kluba!

Srećom, inače ni Gavrić, ni Nikolić, niti Konatar ne bi omirisali teren!

Teleks.info

Komentari