NA ČELU ZVEZDE I PARTIZANA SU DOKTORI, A PONAŠAJU SE KAO DECA! Za njih su večiti "humoristički program"! Mada, u pravu su, kako igraju to je baš cirkus!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NA ČELU ZVEZDE I PARTIZANA SU DOKTORI, A PONAŠAJU SE KAO DECA! Za njih su večiti "humoristički program"! Mada, u pravu su, kako igraju to je baš cirkus!

Pustoš stvarnosti. Ove dve reči dovoljno ubedljivo opisuju trenutno stanje u srpskom fudbalu. Evropske muke srpskih fudbalskih velikana Crvene zvezde i Partizana još nisu zacelile. Tim Aleksandra Stanojevića se dobro namučio protiv Moldavaca i pobedio golom sa bele tačke i to tek u produžetku, a „crveno-beli" su eliminisani od "strašnih" Kiprana.

Pre toga je Partizan u Evropi pobedio izvesni klub RFS iz Letonije za kojeg pošteno govoreći 90 % Srba nikada nije ni čulo. Ekipa Save Miloševića koji je tada još bio na klupi, je isto kao protiv Moldavaca slavila pogotkom iz penala, a njihov slavni rival iz komšiluka sa Topčiderskog brda je uz, pošteno govoreći, veliku dozu sreće pobedio „čuvenu" Tiranu. Činjenica da je uz strelca Tomanea najzapaženiji pojedinac u timu Dejana Stankovića bio golman Borjan dovoljno govori o igri našeg šampiona.

Dakle, u mečevima sa „moćnim" rivalima iz Letonije, Moldavije, Albanije i Kipra neprikosnoveni tandem domaćeg fudbala Partizan i Crvena zvezda su za 420 (dva puta igrani produžeci) minuta igre postigli čak tri gola i to dva iz jedanaesterca. Da tuga buda veća sva tri gola su postigli stranci. Srpske dece nigde. Nosioci igre u oba timu su iskusni, izraubovani stranci koji su u Beograd došli da poprave finansijski saldo na bankovnim računima.

Međutim, internacionalne muke, a iskreno govoreći i blamaže, ni malo ne smetaju čelnicima ova dva kluba da vode rat saopštenjima, koji traje bukvalno od prvog kola. Zvezda je u nedelju deklasirala Voždovac sa 6:0, a Partizan je teškom mukom 1:0 savladao Zlatibor, ponovo golom iz penala. Igrači se, praktično, nisu ni istuširali, a već su stigla saopštenja iz oba tabora. Šta reći, humoristički program u režiji čelnika oba kluba. Po godinama, navodno ozbiljni ljudi, a ponašaju se kao deca u vrtiću. Strašno, a bogami i smešno.

Kako će se ovaj cirkus u režiji i Crvene zvezde i Partizana završiti i koliko će još saopštenja napisati ostaje da se vidi, ali jednu činjenicu treba već sada naglasiti. Zadnjih godina ne prođe nijedan derbi, a da po gradu, u gradskom prevozu, na Autokomandi i naravno u okolini stadiona se ne dogodi više tuča navijača ova dva kluba u kojima bude razbijenih glava, ali i polomljenih ruku, nogu. Ovakvim saopštenjima samo dodatno raspaljuju strasti dece, mladih koji još dolaze na stadione, jer su se stari već odavno povukli i skoro da ne idu na utakmice.

Neki od čelnika Crvene Zvezde i Partizana uz svoja prezimena imaju i titule doktora (dr. Terzić i dr. Vuletić), a o rivalu uvek nađu odbojnu ili pogrdnu reč, a tih reči u svom vokabularu imaju da bi im bilo dovoljno i da žive sto i više godina. To je ona vrsti ljudi koji mnogo revnosnije zagledaju šta ima u tuđem loncu nego što brinu da njihov ne bude prazan.

Teleks.info

Komentari