NEMOJ FIĆO, NIJE TO JOŠ ZA TEBE! PARTIZAN PRODAJE STEVANOVIĆA SITIJU ZA OSAM MILIONA EVRA! Posao može biti sklopljen svakog minuta!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • NEMOJ FIĆO, NIJE TO JOŠ ZA TEBE! PARTIZAN PRODAJE STEVANOVIĆA SITIJU ZA OSAM MILIONA EVRA! Posao može biti sklopljen svakog minuta!

Fitilj je zapaljen, bomba prelaznog roka mogla bi da odjekne iz Humske. Filip Stevanović je na meti Mančester Sitija!

Najpre stidljivo, zatim sve intenzivnije, interesovanje viceprvaka Engleske pretočeno je u nagoveštaje transfera. Prema saznanjima MOZZART Sporta, čelnici Građana su u direktnoj komunikaciji sa rukovodstvom Partizana predočili spremnost da dostave zvaničnu ponudu u vrednosti od 8.000.000 evra. Nezvanično, crno-beli su voljni da je prihvate pod uslovom da im klub sa Etihada ostavi talentovanog krilnog fudbalera na pozajmici do kraja sezone.

Što je najinteresantnije, realizacija posla nije vremenski ograničena. Mada pojedina saznanja ukazuju da bi Mančester Siti doveo Filipa Stevanovića koliko danas i u poslovnim knjigama ga vodio kao igrača kupljenog leta 2020, postoji realna šansa da se transfer utanači tokom jeseni, kao što je bilo prilikom odlaska Strahinje Pavlovića u Monako. To bi podrazumevalo zavođenje mladog reprezentativca Srbije kao člana Građana od januara 2021. Sad je samo pitanje procene šta klubu sa Etihada više odgovara.

Prethodne kupovine u Superligi ukazuju da transfer može da se završi između prelaznih rokova, a prikaže zvaničnim onog trenutka kad se otvori pijaca. Takva su bila iskustva braće Ivana i Luke Ilića iz Crvene zvezde i Slobodana Tedića iz Čukaričkog.

Kao u slučaju talentovanih vezista i napadača, tako bi i Filip Stevanović, ako ga Siti angažuje, najpre morao na pozajmicu. Nadaju se u Partizanu da bi to bila upravo Humska, gde bi imao sigurne minute, tim pre što je bonus i mesto u prvih 11 bilo bi mu zagarantovano, što je svakako bolja opcija za razvoj mladog fudbalera nego da sveže punoletan bude prosleđen u drugu sredinu. Naročito ako se zna da su mesta u klubovima pogodnim za razvoj mladih igrača manje-više zauzeta.

Skauti Mančester Sitija prate potencijal Filipa Stevanovića skoro dve godine. Snimali su ga na svim važnijim mečevima u Superligi, kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope i posle opsežnih analiza, procene da će u budućnosti praviti razliku na vrhunskom nivou, odlučili da krenu u akciju. Jedna od ideja bila je da ga kupe i pošalju u Drugu ligu Francuske, imajući u vidu da su arapski vlasnici nedavno kupili Troa, samo što, kako se može čuti, Filipu Stevanoviću nije baš u interesu da se kali u takvom takmičenju. Zatim se pominjala mogućnost kupovine i pozajmice u holandsku ili belgijsku ligu, međutim, protokom vremena i taj plan je utihnuo.

Taman kad se činilo da se premijerligaš povukao, evo ga opet. Sa idejom da investira 8.000.000 evra u momka iz "klase 2002" i potuče konkurenciju, jer su skauti manje-više svih poznatih evropskih klubova držali na oku momak iz Arilja. Jedino što niko nije preduzeo konkretne korake. Siti jeste. Usijale su se veze na relaciji Mančester – Beograd.

Mozzartsport

Komentari