ODBIO JE FRANCUZE, SAMO DA ZAIGRA ZA ORLOVE! On je Dejan Kuzmanović, deda ga je zarazio Srbijom, mora mu ispuniti želju!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ODBIO JE FRANCUZE, SAMO DA ZAIGRA ZA ORLOVE! On je Dejan Kuzmanović, deda ga je zarazio Srbijom, mora mu ispuniti želju!

Srbija nastavlja da traži i privlači svoje talente širom Evrope i sveta! Nakon nekolicine igrača koji su odlučili da ponesu dres Srbije iako su rođeni van granica matice, poput Save Aranđela Čestića, sada je među njima još jedan talentovani fudbaler.

Njegovo ime je Dejan Kuzmanović, a on je rešio da ponese dres kadetske reprezentacije Srbije!

Ovaj 17-godišnji defanzivac je rođen u Lionu i nastupa za Monako. Ima i francusko državljanstvo, ali je ljubav prema domovini njegovih predaka očigledno prevladala.

Mladi Kuzmanović, rođen 2004. godine, dobio je poziv selektora Saše Ilića za kadetsku (U17) selekciju za predstojeće prijateljske mečeve protiv Bosne i Hercegovine, objavio je Monako.

Klub iz Kneževine je potvrdio da će Kuzmanović biti deo selekcije Srbije koja će 20. i 22. aprila u Zenici odmeriti snage sa vršnjacima iz BiH.

Kuzmanović je već dobijao pozive Fudbalskog saveza Srbije, ali mu Monako zbog zdravstvene situacije u svetu nije dopuštao da napusti Francusku. Ipak, sada je FSS izvojevao malu pobedu, pa će "naše gore list" obući dres Srbije i tako ostati "na oku" našem savezu.

Tinejdžer je nedavno objasnio zbog čega je imao veliku želju da postane deo reprezentacije Srbije.

"Rođen sam u Lionu, ali nisam imao dilemu i odlučio sam da igram za Srbiju. Odrastao sam u srpskoj porodici, srpsko sam dete. San mi je da obučem dres sa nacionalnim grbom. Moj deda je želeo da jednog dana zaigram za "orlove" i verujem da ću mu ispuniti tu želju u dogledno vreme", rekao je Kuzmanović nedavno za "Alo".

Mondo/Alo


Komentari