ODE DEGENEK U BELGIJU, U GENK, ZVEZDI 1.700.000 EVRA! Crveno-beli su na prodajama i kupovinama Degeneka uzeli 3.400.000 evra!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ODE DEGENEK U BELGIJU, U GENK, ZVEZDI 1.700.000 EVRA! Crveno-beli su na prodajama i kupovinama Degeneka uzeli 3.400.000 evra!

Miloš Degenek napusti Crvenu zvezdu posle utakmice plej-ofa za Ligu Evrope protiv jermenskog Ararata. Kako piše "Mozzartsport", Crvena zvezda je prihvatila ponudu belgijskog Genta za reprezentativca Australije. Belgijanci će isplatiti obeštećenje od 1.700.000 evra za Zvezdinog štopera, a transfer će biti realizovan posle duela sa Araratom naredne nedelje pošto je igrač do tada neophodan Dejanu Stankoviću s obzirom da je standardan član prve postave.

Imao je Degenek ovog leta ponude brojnih klubova. Prvo se za njega interesovao moskovski Spartak, potom su ga zvali sa Bliskog istoka, želeo ga je i Vladan Milojević u saudijskom Al Ahliju, a bilo je i interesovanja iz Kine, Japana, Južne Koreje, UAE... Na kraju je pomalo iznenađujuće iskočila ponuda Genta i Degenek će ipak ostati u Evropi da igra ozbiljan fudbal iako bi finansijski verovatno bolje prošao u Aziji.

Degenek je u Zvezdu prvi put došao leta 2018. iz japanske Urave za obeštećenje od 200.000 evra i oduševio igrama u crveno-belom dresu. Bio je jedan od junaka plasmana prvog Zvezdinog plasmana u Ligu šampiona a posle šest meseci na Marakani je prodat u najveći saudijski klub Al Hilal za 3.600.000 evra.

U Zvezdu se vratio posle pola godine u Arabiji pošto je došao na pozajmicu. Opet je bio jedan od heroja novog plasmana u Ligu šampiona i Zvezda ga je tokom prošle sezone otkupila za 1.700.000 evra. Sada ga za isti novac prodaje u Belgiju. Kada se podvuče crta, Zvezda je na prodaja i kupovinama Degeneka na kraju zaradila čistih 3.400.000 evra. I imala je igrača koji nikada nije bio sporan i bio je miljenik navijača.

SD


Komentari