ORLIĆI GAZE I NE MISLE DA STANU! Zakazali su polufinale EP sa Holandijom! JOŠ DVE POBEDE I NA KROVU SU EVROPE!

    foto: FSS
    Podeli
  • ORLIĆI GAZE I NE MISLE DA STANU! Zakazali su polufinale EP sa Holandijom! JOŠ DVE POBEDE I NA KROVU SU EVROPE!

Kadetska reprezentacija Srbije, igrači do 17 godina, plasirala se u polufinale Prvenstva Evrope u Izraelu. U četvrtfinalu savladana je selekcija Danske sa 2:1. U borbi za finale rival e Holandija. Meč je na programu 29. maja.

Selekcija koju fantastično vodi selektor Radovan Krivokapić pobedila je Dansku i na taj način ostvarila najveći uspeh u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala kada se radi o uzrastu do 17 godina.

Srbija se našla u društvu Francuske, Holandije i pobednika meča Španija - Portugal, među četiri najbolje selekcije u Evropi! Podvig jedne fenomenalne generacije, igrača koji će u budućnosti sasvim sigurno biti dostojni naslednici Tadića, Mitrovića, Rajkovića, Maksimovića i ostalih asova A reprezentacije.

Orlići su ponovo pokazali karakter pobednika, rano su poveli posle prekida i gola Simića. Danska se vratila u igru početkom drugog dela igre, ali onda je na scenu stupio Milošević, svojim četvrtim golom na šampionatu.

Prijem na grudi, posle centaršuta Bukinca, a onda lopta preciznim udarcem završava u donjem desnom uglu Danske.

Ova generacija igrača rođenih 2005. godine definitivno ruši sve granice, jedina se iz regiona našla u Izraelu, a onda izborila plasman u nokaut-fazu iz najteže grupe sa Španijom, Belgijom i Turskom.

Na redu je polufinale i duel protiv Holandije 29. maja.

RTS

Komentari